Kommode som byr på overraskelser

Den er faktisk knyttet til internett, men det er ikke så lett å se.

<B>ET STYKKE KUNST:</B> Men neste år skal det bli mulig for flere å kjøpe "Tableau"-kommoden. Foto: Produsenten
ET STYKKE KUNST: Men neste år skal det bli mulig for flere å kjøpe "Tableau"-kommoden. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sosiale mediene er muligens i ferd med å spise opp kjedelige, fysiske gjenstander som klesskap, kommoder og kjøleskap, men heldigvis er kunsterne fortsatt med oss, de som på sitt beste kan kle verden i ny drakt ved hjelp av de enkleste midler.

En slik kunster er John Kestner. Med noe så trivielt som en kommode og gammeldags elektronikk i form av en printer og en skanner har han laget en gjenstand som nesten høres ut som et surprise party som aldri tar slutt.

Les også: Denne sofaen har en hemmelighet

En anti-datamaskin

"Tableau", som er navnet på verket, beskrives som en "anti-datamaskin-opplevelse". Veien fra et slikt utgangspunkt til reinspikka luddisme kan synes kort, men Kestner forsøker ifølge nettsidene å lage en "bro mellom brukere av fysiske og digitale medier" gjennom å kombinere det kunstneren mener er det beste fra begge verdener.

Det begynner med det mye lyset fra håndtaket på skuffen. For å vise at noe skjer på innsiden skifter den kontinuerlig og nesten umerkelig farge.

ET STYKKE KUNST: Men neste år skal det bli mulig for flere å kjøpe "Tableau"-kommoden. Foto: Produsenten
ET STYKKE KUNST: Men neste år skal det bli mulig for flere å kjøpe "Tableau"-kommoden. Foto: Produsenten Vis mer


Åpner du skuffen ligger det kanskje flere utskrifter med bilder. Kommoden er nemlig knyttet til sin egen Twitter-feed, og plukker etter eget forgodtbefinnende ut bilder fra denne strømmen. Disse skrives så ut på en skriver som er montert på innsiden av kommoden. Våkne om morgenen, åpne skuffen, en ny overraskelse venter.

Verdens kuleste bokhylle? Nei, bokhyller må ikke være firkantete

Fra dynga

Legger du inn dine egne bilder vil disse skannes og deretter postes til den samme Twitter-feeden. Kestner skriver at et enkelt grensesnitt kan konfigurere og skru av kommoden via Twitter-kontoen, noe som ifølge kunstneren bidrar til å gi det noe spesielle møbelet ekstra lang levetid.

Det finnes så å si ingen synlige tegn til at noe elektronisk finner sted i "Tableau", som knyttes til internett via Wlan. Det skal bare være brukt resirkulerte og utrangerte deler i kommoden, inkludert ting hentet fra søppelfyllinga.

Kestner benytter en utskriftseknologi kalt Zink, som ikke er avhengig av dedikerte blekkpatroner, men derimot en spesiell kombinasjon av "blekkpapir" og skriver.

Enn så lenge er kommoden bare et utstillingsobjekt, men hjemmesiden til John Kestner forteller at "Tableau" vil bli satt i vanlig produksjon "neste år".

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!