Komfyr med smart åpning

Den nye komfyren fra NEFF gjemmer unna døren når du ikke trenger den.

<b>SMART:</b> Når du har åpnet døren, kan du skyve den inn under ovnen, slik at den ikke lenger er i veien. Foto: NEFF
SMART: Når du har åpnet døren, kan du skyve den inn under ovnen, slik at den ikke lenger er i veien. Foto: NEFF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvitevareprodusentene kappes om å komme med nye, smarte funksjoner i hvitevarene sine.

Du kan styre vaskemaskinen eller robotstøvsugeren fra mobilen, og på IFA-messen de siste årene har vi sett prototypene på komfyrer, oppvaskmaskiner og kjøleskap du også kan kontrollere.

Men det er ikke alltid nødvendig å gjøre det så komplisert.

Det er for eksempel et langt større problem for oss at vi dunker borti og brenner oss på den åpne ovnsdøren som alltid er i veien på det lille kjøkkenet vårt, enn at vi ikke kan skru ned varmen fra sofaen i stuen.

Ny komfyr? Ikke glem det praktiske

Slide & Hide

Hvitevareprodusenten NEFF har gjort nettopp det for sine ovner. Funksjonen heter Slide & Hide, og lar deg skyve nesten hele ovnsdøren inn under ovnen når du skal sette ting inn og ut.

Når du har åpnet den helt og begynt å dytte den inn, vil den skli inn av seg selv - eller du kan velge å skyve den inn selv, slik som her:

 


Nordmenn får ikke opp dampen på kjøkkenet

Restematprogram

FORSVINNER NESTEN: Selve håndtaket er det eneste som stikker ut når døren er stukket inn under ovnen. Foto: ELISABETH DALSEG
FORSVINNER NESTEN: Selve håndtaket er det eneste som stikker ut når døren er stukket inn under ovnen. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


NEFF er en del av BSH-konsernet (Bosch og Siemens Hvitevarer), nå heleid av Bosch Group, og kjenner du til disse ovnene vil du se at de er relativt like innvendig.

Den kombinerte mikro-, varmlufts- og dampovnen fra NEFF vil blant annet også ha ferdiginnstilte programmer, for eksempel et eget frossenpizza-program, slik vi har sett hos Siemens.

Det er vel og bra med frossenpizza, men vel så nyttig kan nok restematprogrammet være. En automatisk oppvarmingsfunksjon med damp skal sørge for at maten holder seg saftig også når den varmes opp.

Nyttig for nordmenn som kaster utrolige mengder med mat. Blant annet går 190.000 brød i søpla hvert år. Her er syv måter du kan bruke opp brødet på, uten å måtte spise tørre brødskiver til lunch.

NEFF-ovnene har ulike dampløsninger, de fleste nye har noe som kalles VarioSteam, som gjør det mulig å tilføre damp under steking, på tre forskjellige styrker. Dampfunksjonen er integrert i flere av de forhåndsinnstilte programmene, men kan også styres manuelt.

Se også hvordan hvitevareprodusentene vil bidra til at maten holder seg lenger med egne soner og vakuum, samt LED-lys.

Smarte dørløsninger

SØMLØST: To ovner? De nye ovnene fra NEFF kan bestilles med énn felles ramme, slik at du unngår skjøter i listen rundt - det vil si at du slipper den horisontale streken midt på metallisten på dette bildet. Foto: NEFF
SØMLØST: To ovner? De nye ovnene fra NEFF kan bestilles med énn felles ramme, slik at du unngår skjøter i listen rundt - det vil si at du slipper den horisontale streken midt på metallisten på dette bildet. Foto: NEFF Vis mer


Det finnes flere varianter. Det er 90-tallsovnene der man festet platene i døren, og dro døren ut. Fortsatt ikke ergonomisk optimalt, men du kunne i hvert fall ikke unngå å se døren.

Det finnes også dører som åpnes fra siden, som et kjøleskap. Med disse er det enklere å sette ut og inn i ovnen, men det er fortsatt lett å brenne seg på den åpne døren, spesielt om man ikke er vant med denne typen ovnsdøråpning.

Oss bekjent er det ingen som har tenkt på akkurat denne løsningen før, men har du sett det, tips oss gjerne i debatten.

Er kjøleskapsdøren feil vei? De aller fleste kan byttes: Slik omhengsler du kjøleskapet

Hvitevarer fra NEFF kan kjøpes gjennom enkelte kjøkkenleverandører, blant annet Kvik og Drømmekjøkkenet. Priser fra 20.000 kroner for de nye dampovnene.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!