Kolonihage i Trondheim

Ventelisten er også lang i Trondheim, men kolonihageforeningen håper på bedre tider.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- I gamle dager lå kolonihagen midt i sentrum, rett ved universitetsområdet, men på 50-tallet ble vi kastet ut. Noen år senere fikk vi en tomt omtrent 15 minutters kjøring fra sentrum, altså litt ute på landet - men fremdeles innen bygrensen, forteller formann i Trondheim kolonihageforening, Arne Tveit.

Ifølge Tveit er også kolonihagene svært populære i Trondheim.

- Vi har en ventetid på om lag tre år. Men vi håper at det blir bedre, for vi har søkt kommunen om enda en tomt hvor vi kan lage hageparseller, sier formannen.

Maksimalpris

- Gjennomsnittsprisen for en parsell er 15.000-20.000 kroner. I tillegg må man betale for det som er bygget på tomten. De dyreste husene koster 200.000 kroner, hvilket da betyr at maksimalprisen for hus og hage blir 220.000 kroner, sier Tveit.

I tillegg må man betale en årlig leie på om lag 800-1.000 kroner.

- Men det finnes takstsystemer for hvordan prisene blir fastsatt, og dermed er det ikke markedsprisene som rår. Derfor er det ikke sikkert at man får igjen alle de pengene man har puttet i huset, forklarer han.

Slik søker du

Står det kolonihage-parsell i Trondheim på ønskelisten din, bør du ta en telefon til formann Arne Tveit. Han vil da sende deg søknadsskjema som du må returnere til ham. Telefonnummeret til Arne Tveit er 926 67 968.

For å bli vurdert, må søkeren være bosatt i Trondheim og helst bo sentralt i byen uten egen hage.

Også kolonihagene i Trondheim tillater at man overnatter i husene fra 1. april til 31. oktober.