14,5 x 8 x 3 er målene på den nye Get-boksen. Foto: Produsenten
14,5 x 8 x 3 er målene på den nye Get-boksen. Foto: ProdusentenVis mer

Knøttliten nyhet fra Get

– En ny generasjon TV-tjenester, sier digitalTV-leverandøren.

Hjemmekinoanlegg er en stor kilde til glede - men for mange også en ørliten kilde til frustrasjon, i alle fall for enkelte: For TV-ene blir større og større, og i tillegg skal det kobles dekodere, og gjerne høyttaleranlegg til TV-en, med den plassen, og ikke minst kabelrotet det medfører. Frustrerte blir vi også når boksen ikke virker.

Nå lanserer Get en splitter ny og relativt liten HD PVR-dekoder, som skal bøte litt på det store innhugget TV-utstyret gjør i folks stue; Get box Mikro.

Les også: Slik integrerer du TV-en i interiøret

Første skritt i stor utrulling

Get box Mikro er en vanlig TV-dekoder, og skal ifølge Øyvind Husby, direktør for samfunnskontakt i Get, erstatte den enkleste Get-boksen. Til tross for den lille størrelsen skal den ha tre ganger kraften til en vanlig TV-boks og vil samtidig være markedets minste når den lanseres i løpet av mai.

Brukergrensesnittet vil være det samme som for den store Get-boksen og nyheten har digital surroundlyd, er lydløs i drift, og klargjørt for større oppgaver litt senere.

Direktør for samfunnskontakt i Get, Øyvind Husby. Foto: Get
Direktør for samfunnskontakt i Get, Øyvind Husby. Foto: Get Vis mer


– Get boks Mikro er ikke en full HD PVR-dekoder, dette er i første omgang en erstatter for den enkleste boksen vår, den sølvfargete zapperen, sier Husby til DinSide.

Den lille boksen vil etter hvert bli utvidet med nye funksjoner, som filmleie, et cetera, og den vil også kunne fungere som en satellitt for den nye HD PVR-en som skal lanseres i løpet av året.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette markerer starten på en serie lanseringer fra oss i år, sier Husby.

Den nye Get-boksen er ikke helt ulik Apples TV-boks: Les vår test av Apple TV.

Hvem kan få?

Alle nye Get-kunder vil få Get boks Mikro som en del av abonnementet. Boksen vil leies, på samme måte som kundene gjør med den enkle sølvfargete boksen i dag. Eksisterende kunder vil kunne bytte den inn mot et lite administrasjonsgebyr. Dette er imidlertid ikke klart, ifølge Husby.

Dette er starten på utrullingen av en helt ny platform, komme nye bokser etter hvert.

Det kommer en ny boks som vil være en sentralboks, da vil disse boksene vi lanserte i dag være satellitter til hovedboksen.

Gjør stuen til kabelfri sone

Vil forandre folks TV-baner

Ambisjonene for nyheten er imidlertid langt fra mikroskopiske.

– Get forandret folks tv-vaner i 2007 da vi lanserte vår første Get boks med opptaksfunksjon. Få kan i dag tenke seg en tv-hverdag uten å kunne sette tv- sendingen på pause, spole eller ta opp tv-programmer og serier. Nå, fem år senere, er vi snart klare med et nytt tv-konsept som igjen vil forandre måten vi bruker tv på, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get i en pressemelding.

– Å lage verdens minste tv-boks var aldri noe mål i seg selv. Men å gi kunden den beste opplevelsen av teknologien, på en superenkel måte, har alltid vært veldig viktig, sier Gunnar Evensen.

I en pressemelding skriver ikke bare digitalTV-leverandøren at dette er en ny generasjon TV-tjenester, men at det er morgendagens TV-boks. Dette er selvfølgelig ikke påstander som vi vil la gå utestet hen, og vi har bestilt en boks til test. Denne er ikke klar ennå, men vi får en til test så snart den er klar. Her er det bare å følge med for interesserte! Er du ekstra interessert, lik oss på Facebook, og så vil vi fortelle deg når vi får den til test.