Nei, nei, nei - du må ikke klippe halen av katten for å spare strøm. Foto: colourbox.com
Nei, nei, nei - du må ikke klippe halen av katten for å spare strøm. Foto: colourbox.comVis mer

- Klipp halen av katten

Ikke alle strømsparetips er like smarte. Her er rådene vi IKKE anbefaler deg å følge.

I vinterens strømsparekonkurranse på DinSide strømmer det på med små og store tips til hvordan du kan spare strøm. Visste du for eksempel at du kan spare strøm på å bruke klesskapet smart?

Sjekk også ut 20 enkle strømsparetips her

Det er ennå ikke for sent å sende inn ditt beste tips. Les mer om hvordan du deltar her

Det er imidlertid ikke alle strømsparetips som er like smarte, av forskjellige grunner. Noen fordi de ikke virker - andre har vi bare litt vanskelig for å svelge av helt andre grunner.

10 strømsparetips du ikke bør følge

 • Klipp halen av katten
  Vi tuller ikke. Midt imellom tipset at man bør dampe i stedet for å koke grønnsaker, og ikke tappe ut badevannet før det er kjølt ned til romteperatur fant vi dette tipset:

  - Klipp halen av katten. Da går det mye raskere å lukke katten ut og inn gjennom døren, og en slipper ikke ut så mye varme.

  Ikke følg tipset fordi: Kattens ve og vel er viktigere enn å spare strøm. Er strømsparing så viktig for deg, bør du kanskje vurdere om du er egnet til å ha husdyr?

 • Ta oppvasken for hånd!

  Ikke følg tipset fordi: Har du en ny og energieffektiv oppvaskmaskin som du ikke kjører uten å fylle den helt opp? Velg heller spareprogram, det vil faktisk lønne seg.

 • Artikkelen fortsetter under annonsen

 • Sensor på utelyset
  Monter en lyssensitiv ssensor på utelyset, så står det bare på når det er mørkt.

  Ikke følg dette rådet blindt, fordi: Trenger du virkelig at utelyset alltid skal stå på når det mørkt? Om vinteren blir det gjerne mørkt lenge før du kommer hjem fra jobb - og det er vel ikke nødvendig at alle utelampene står på hele natten? Monter heller på timere, så kan du stille inn lyset til å slå seg på når du trenger det.

 • Skru ned varmen på varmtvannet
  Du trenger ikke kokvarmt vann, og mye kan spares på å stille temperaturen på varmtvannsberederen.

  Ikke følg dette rådet blindt, fordi: Varmtvannet må holde en viss temperatur for å unngå oppblomstring av bakterier - for eksempel listeria. Dette kan få alvorlige konsekvenser, i verste fall fatale. Du bør ikke la varmtvannstanken bli kaldere enn 65 grader. Les mer.

 • Begrens tørketrommeltid til 20 minutter
  For klesvask som du vil myke i tørketrommel: Heng klærne til tørk til dagen etter, da trenger de 20 min i tørketrommelen og blir myke likevel.

  Ikke følg dette rådet blindt, fordi: Trenger du egentlig bruke tørketrommelen til alt? Er det kun "myking" av klær som er poenget, kan det kanskje være like effektivt å bruke en god tøymykner. Må du absolutt ha klærene trommel-myke, kan fire-fem minutter holde.

 • Start med hjemmebrenning
  Ja det sluker litt strøm der og da, men det er vell fortsatt et mysterie at langt inne i Russland (Sibir) kan det fort droppe til - 40, enda holder russerne ut, hvorfor? Sprit. akkurat som frostveske vettu i bilen. Vannet/blodet fryser ikke :)

  Ikke følg dette rådet blindt, fordi: Vi mer enn trakk litt på smilebåndet av dette tipset, men en tilværelse der alle varmer seg på hjemmebrent? Vi lar det tale for seg selv.

Vinn energibesparende hvitevarer:

Ikke glem at det ennå er et par dager igjen av vår strømsparekonkurranse, der du kan vinne et gavekort på energibesparende hvitevarer pålydende 5.000 kroner! Konkurransen avsluttes fredag førstkommende klokken 10. Les mer om hvordan du deltar her.