<B>LITE KLÆR = HØY STRØMREGNING: </B> Det nye strømselskapet E20 har en egen temperaturkalkulator, som viser hvor mye du kan spare på å ha det litt kaldere innendørs. Selskapets budskap er at dersom du kler på deg, kan det være mye strømpenger å spare. Foto: E20.no
LITE KLÆR = HØY STRØMREGNING: Det nye strømselskapet E20 har en egen temperaturkalkulator, som viser hvor mye du kan spare på å ha det litt kaldere innendørs. Selskapets budskap er at dersom du kler på deg, kan det være mye strømpenger å spare. Foto: E20.noVis mer

- Kle på deg

Nytt strømselskap oppfordrer kundene til å kle på seg for å spare strøm.

Om vinteren blir like kald som i fjor, vil nok varmeovnene gå på full guffe i norske hjem, og strømregningene bli deretter.

Nå anbefaler det nye strømselskapet E20 å være litt forsiktige med å skru opp varmen når kuldegradene stiger utenfor. Ved å redusere innetemperaturen et par grader, skal du kunne spare tusenlapper.

Selskapet sier for eksempel at dersom du har en relativt stor leilighet med et strømforbruk på 27.000 kw/t, kan du redusere dette forbruket til 24.000 kw/t. Dette vil ifølge strømselskapet også redusere strømsutgiftene dine med mellom 2.500 og 3.000 kroner i året.

Strømkalkulator

- Kjøp tøfler

Kaldere temperatur i boligen din betyr ikke nødvendigvis at du skal gå rundt og fryse. På E20 nettsider oppfordres strømkunder til å kle på seg for å holde varmen.

Karl Anders Følstad, daglig leder i E20
Karl Anders Følstad, daglig leder i E20 Vis mer


- Tøfler er faktisk det letteste enøk-tiltaket, sier daglig leder Karl Anders Følstad i E20.

Han mener at dersom flere hadde hatt på seg tøfler, ville det ikke vært så nødvendig å holde innetemperaturen så høy. I tillegg er det andre fordeler ved å senke temperaturen innendørs.

- Inneklimaet blir jo dårligere jo varmere man har det innendørs. Gasser som sitter i ting som møbler, vegger og i maling slipper lettere løs jo varmere det er, derfor er det en fordel å senke temperaturen, sier Følstad til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide: - Har nordmenn det for varmt innendørs?

- Ja, generelt sett så har de det.

Her er det billigst

Selvfølgelig er det også andre tiltak du kan gjøre for å redusere både strømforbruk og strømregning. Dusjer du et minutt eller to kortere hver gang du tar en dusj, vil du redusere varmtvannsforbruket, og har du i tillegg installert en sparedusj, kan det hende du sparer ytterligere.

Regn ut hvor mye du kan spare med vår varmtvannskalkulator

Men du kan også få en hyggeligere strømregning ved å være bevisst på hvilket strømselskap som tilbyr billigst strøm for deg. Med DinSides strømkalkulator, som baserer seg på offentlig tilgjengelig informasjon fra Konkurransetilsynet, kan du selv se hvilket selskap som vil gi deg den laveste strømregningen der du bor.

LES OGSÅ: Betaler du for mye for strømmen? Her finner du alle tipsene du trenger!