Klassikerne som kræsjer

Superellipsebordet omkranset av syverstoler. Riktig lekkert ser det ut, men det varer dessverre ikke alltid lenge.


Etter artikkelen om superellipsebordet, ble vi kontaktet av en av våre lesere, som selv har den akk-så-vanlig-at-den-nesten-er-klisjé-aktige kombinasjonen Heins superellipsebord med Jacobsens syverstoler rundt.

Han skriver til oss:

(...) Fantastisk stilig bord og de mest behagelige stolene du kan eie MEN.....

Dette bordet, og BARE dette bordet, ødelegger NØYAKTIG disse stolene.
Ergo er de en utrolig dårlig investering sammen.

(...) - Hvorfor ha en skarp aluminiumskant rundt et bord og lakkerte stoler skjønner ikke jeg, men jeg har i alle fall lært.

Det ser jo lekkert ut på bilder...
Foto: Fritz Hansen / Strüwing Vis mer


ikke gå galt

Nå skal det sies at DinSide Bolig kjenner til hjem der dette ikke har vært et problem. Ved nærmere ettertanke skal det sies at syverstolene først ble anskaffet etter at alle barna var flyttet hjemmefra, og at de alltid plasseres med litt luft mellom stol og bordkant.

For dem som ikke har lyst til å bo i et utstillingshjem, og som ikke orker å være forsiktig hver gang de skyver stolene inn til bordet, kan imidlertid anskaffelse av stoler med robust stoff- eller skinntrekk være løsningen. En får også syverstolene trukket i skinn, dersom syveren er den store drømmen.

Plaststoler er et annet alternativ du kan vurdere, det finnes mye nytt og morsomt på markedet - og trenger ikke koste allverden.

Gratis korrekturlakk

Ifølge produsenten av begge klassikerne, Fritz Hansen, selges det mange ellipsebord sammen med Jacobsens syver- eller myrenstoler, og de hadde ikke hørt om dette problemet før.

- Det hender jo at det går skall eller blir skader på lakkerte stoler, men til det har vi reparasjonslakk, sier Gry Winters i Fritz Hansen Norge.

Denne reparasjonslakken kommer i små flasker som kan minne om korrekturlakk, eller neglelakk, i alle fargene Fritz Hansen produserer lakkmøbler i.

- Den er forresten gratis, legger Winters til.

Har du noen lakkerte møbler som trenger å retusjeres litt, anbefaler Winters at du tar kontakt med din lokale forhandler, eller Fritz Hansens hovedkontor i Oslo.

Sånn kan det altså bli seende ut, dersom de to klassikerne får litt for mye nærkontakt:

Klassikerne som ikke liker hverandre så godt. Foto: Stian Sølversen Foto: Stian Sølversen Vis mer


Les også:

Funky syver: Klassikerens nye klær

Illustrasjonsfoto på forsiden: Fritz Hansen/Agency Shinkenchikusha Fritz Hansen/Strüwing