<strong>VERDENS STØRSTE:</strong> Hurra for hverdagen, skriver Ikea USA. Blir den norske katalogen også seende slik ut? Foto: Ikea USA
VERDENS STØRSTE: Hurra for hverdagen, skriver Ikea USA. Blir den norske katalogen også seende slik ut? Foto: Ikea USAVis mer

Klarer du ikke å vente?

Den kommer ikke i posten før neste uke, men det er ingen grunn til å lengte - om du er av det slaget.

Den leses av nær 400 millioner mennesker i 39 land, og er med det regnet som verdens største trykksak. Nå er Ikea-katalogen inne i sitt 60. år, og interessen kan nok forsiktig beskrives som en smule større enn ved første årgang.

Faktisk er hypen rundt katalogen nå så stor at selskapet i Norge har auksjonert ut muligheten for å få høstens store trykksak en time før alle andre. Auksjonen som ble avsluttet 8. august fikk inn 33 bud, og vinneren endte med å få tilslaget på 480 kroner. Det er samme bud som lå inne da DinSide omtalte auksjonen lørdag. Vinneren av auksjonen vil få tilsendt katalogen én time før den offentliggjøres på pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Vi får håpe at den gode sak som mottar budbeløpet, nemlig Unicef, har vært utløsende for bud-iveren.

Må vente en uke til

Resten av Norge må vente ytterligere en ukes tid med å bla i årets nyheter fra Ikea - på papir vel og merke. For selv om selskapet opplyser at du ikke kan vente katalogen i posten før etter 16. august, er det ingen grunn til å tygge negler i en uke. Alt er tilgjengelig på nett allerede i dag.

Din mening:

Venter du i spenning på Ikea-katalogen? (Avsluttet)
Nei, men jeg blar gjerne i den når den kommer(54%) 232
Ja, absolutt(26%) 113
Nei, dette er bare hype!(20%) 84
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Et annet alternativ om du ikke vil vente på postbudet er de utenlandske variantene. Forrige uke kunne DinSide nemlig røpe at mellom andre den amerikanske utgaven av katalogen allerede er tilgjengelig på nett. Du kan lese den på engelsk med priser i dollar her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men er den helt lik?

Nei, katalogen som lanseres i Norge er ikke nødvendigvis identisk med den amerikanske, engelske eller japanske versjonen. Ifølge kommunikasjonsrådgiver i Ikea Norge, Håvard Løkke, vil katalogen og nyhetene variere noe fra marked til marked.

- Det gjøres tilpasninger utifra ulike land og regioner, sa Løkke til DinSide Bolig forrige uke.

Har du takket nei til reklame, men likevel ønsker katalogen tilsendt, kan den bestilles via Ikeas nettsider.