Kjøp leilighet med kjæresten

Det er billigere å være to, men husk at det ikke alltid ender med idyll. Og hva gjør du når borettslaget ikke er glad i samboere? Her er fellene du bør unngå.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Å bli samboer gir i tillegg til hyggelig selskap, også langt lavere boutgifter. Men dessverre, ikke alle samboerforhold ender like lykkelig.

Dere bør derfor alltid skrive samboerkontrakt. Husk at du får gratis Samboerkontrakt av oss her i DinSide.

Kutt boutgiftene i to

I stedet for å bo i hver sin kjipe leilighet, vil det som oftest lønne seg å kjøpe leilighet sammen.

Mange samboerpar får imidlertid en kraftig overraskelse når de ser på borettslagsleiligheter. Ser du nøye etter i salgsprospektet, finner du nemlig følgende presisering:

  • ”Andre enn ektefeller eller personer som i minst to år naturlig har utgjort en husstand, kan ikke tegne andel sammen eller erverve den i fellesskap på annen måte enn ved arv.”
Spørsmålet blir derfor om dere som nettopp har blitt samboere ikke kan kjøpe borettslagsleilighet.

Hvite løgner

Vi tar neppe helt feil hvis vi antar at mange nyblivne samboerpar har falt for fristelsen til å skryte på seg felles adresse i to år. I praksis er det nok sjelden noen som tar seg tid til å kontrollere dette.

Men heldigvis kan også du som ikke liker hvite løgner ta det helt med ro. Framgangsmåten finner du ved å trykke på lenken øverst til høyre i artikkelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen