Kjøp hus i Sverige nå

Siden 1993 har boligprisene i Sverige steget med 15 prosent. Til sammenligning har boligprisene i Norge steget med over 50 prosent i den samme perioden. Søta bror opplever nå en konjunkturoppgang som kan minne mye om det vi har sett i Norge den siste femårsperioden. Ønsker du å investere i bolig kan det derfor være lurt å vende blikket østover.

Ifølge Sveriges Statistika Centralbyrån (SSC) har boligprisene steget med over 6 prosent siden nyttår. SSC sammenligner årets prisoppgang med toppårene i slutten 1980-tallet.

De spår en overoppheting på boligpriser i årene fremover, lik de tilstandene vi opplever i Norge nå. Var du for sent ute med å tjene penger på bolig i Norge, har du med andre ord fortsatt muligheter i Sverige.

Utleie

Du trenger ikke å flytte til Sverige for å tjene gode penger på boligmarkedet. Kjøper du et hus eller en leilighet kan du leie den ut til en pris som både betjener lånet og gir deg en pen liten fortjeneste. De virkelige store pengene kommer når du selger boligen igjen om et par år, og kan innkassere 40 - 50 prosent avkastning dersom prognosene slår til.

Sverige i oppgang

Økonomiske faktorer som lav rente og inflasjon, har medført lavere boligkostnader som igjen har påvirket etterspørselens etter boliger i positiv retning, skriver SSC. Etter flere magre år og beskjedne lønnsøkninger, forventes det at den svenske økonomien vil buldre frem og den svake svenske kronekursen vil sørge for en kraftig økning i eksporten.

 Foto: TG
Foto: TG Vis mer

Ser vi på den svenske boligprisgrafen nedenfor, er det en økning i prisnivået på både fritidsboliger og vanlige hjem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

KPI=Konsumprisindeks
Kilde: Statistika Centralbyrån 1998

Halv Pris

DinSide har vært inne på diverse svenske eiendomsider og funnet flere leiligheter og hus som er latterlig billige i forhold til Norge. Vi fant leiligheter på 80 - 90 kvadratmeter midt i Stockholm sentrum til priser mellom 400 - 500 tusen norske kroner. Eiendomsmegler Ernst Deverau i Stockholm kan bekrefte at det er smart å investere i svenske leiligheter, for så å leie dem ut.

- Det er viktig å kjøpe bolig i et attraktivt område, og akkurat nå er Täby, Danderyd, Solna og Stoksund populære områder i Stockholms regionen. Du kan også få leiligheter og hus til under 300 000 hvis du drar cirka en mil nord for Stockholm i Akkala, sier Deverau til DinSide.

Liste over