<b>Sjekk prisen:</b> Utropsprisen er en krone, så her har du muligheter til å gjøre et kupp, spesielt på ukurante mål.  Foto: Qxl.no/DinSide
Sjekk prisen: Utropsprisen er en krone, så her har du muligheter til å gjøre et kupp, spesielt på ukurante mål. Foto: Qxl.no/DinSideVis mer

Kjøp byggemateriell fra én krone

Tollvesenet auksjonerer bort sine beslag, og du kan tjene på andres dumhet.

I dag åpnet Tollvesenet årets tredje tollauksjon på qxl.no, og du kan gjøre et kupp på varer som Tollvesenet har beslaglagt på grensen.

Her er mye å by på; store parti med bijouteri, bildeler og et powertrim treningsapparat for dem som har lyst til å riste seg til en strammere kropp. Men ikke minst er tollauksjonen denne gangen proppfull av byggemateriell for deg som skal pusse opp eller bygge nytt.

For eksempel en rekke vinduer, dører og verktøy, som i skrivende stund fortsatt ligger til utropspris 1 krone. I tillegg er det blant annet diverse hvitevarer, møbler - og en varmtvannstank. Men det er enda litt tid igjen: Tollauksjonen går ut denne uken, og avsluttes klokken 15:00 på fredag 21. oktober.

Full forvirring om tollreglene

Du kan spare tusenlapper dersom du handler møbler, hvitevarer og byggemateriell over grensen, men du kan ikke ta med deg ubegrenset med varer inn i landet. Dette er de fleste klar over. Det er imidlertid verdt å merke seg at kvotereglene for byggemateriell skiller seg fra dem som gjelder når du kjøper mat eller alkohol, så det er nok ikke tilfeldig at det denne gangen er mye byggemateriell som auksjoneres bort av Tollvesenet.

Ifølge gjeldende lover og regler har to personer hver sin kvote kjøtt og alkohol, mens byggemateriell regnes som felles, selv om de kjører hver sin bil, dersom de skal brukes til samme formål. Det samme gjelder for eksempel for møbler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

To personer kan altså dra en tur til Sverige og kjøpe hver sin kvote kjøtt, og handle klær for inntil 3.000 kroner (6.000 kroner om man er borte mer enn et døgn) og kjøre i samme bil, helt lovlig. Det er imidlertid ulovlig om du bytter ut "klær" med "stoler" eller "fliser" eller "planker". Dersom disse skal brukes samme sted. Dette gjelder også om man kjører hver sin bil, eller drar til Sverige to helger på rad.

Fortsatt forvirret? Les mer: Slik er tollreglene for dere som skal kjøpe byggemateriell i utlandet.

Populære auksjoner

Dyrest akkurat nå er en MacBook Pro, men mye kan forandre seg innen auksjonen går ut førstkommende fredag.
Dyrest akkurat nå er en MacBook Pro, men mye kan forandre seg innen auksjonen går ut førstkommende fredag. Vis mer


Tollauksjonenene pleier å være populære, så du kan dessverre ikke regne med å være så heldig at du får tilslag på bare én krone. Forrige runde fikk inn totalt 163.000 kroner fordelt på 28 ulike objekter. Det vil si knappe 6.000 kroner per lot. Men merk at flere av disse ikke bare var ett produkt, men grupper av produkter, for eksempel to kartonger med sko. Denne gangen er det 67 ulike ting du kan by på.

- Auksjonene har nylig startet og allerede har det kommet inn bud på noen av dem, sier Thomas Scheie Johansen i Qxl til DinSide.

Høyest i pris har en konfiskert MacBook Pro rukket å komme, til 6.200 kroner i skrivende stund, mens de fleste byggematerialene fortsatt ligger ute til én eller to kroner.

Sjekk før du kjøper


Merk at ikke alle utenlandske produkter egner seg for norske forhold. Du bør spesielt være obs på dette om du kjøper VVS-produkter, mener Norske Rørleggerbedrifters Landsforening (NRL). Klimaprodukter som varmepumpe kan det også lønne seg å sjekke at er produsert for norske forhold.

NB! Merk også at det er egne regler som slår inn i forhold til reklamasjon når du kjøper på auksjon - i tillegg har Tollvesenet et ekstra sett med regler du som kjøper må forholde deg til, for eksempel at du må hente varene innen 14 dager - der de måtte befinne seg. Det kan være hvor som helst i tollregionen; og ikke nødvendigvis samme sted for alle objekter, dersom du skulle få tilslag på flere.

Så før du lar deg fange inn i budrundebonanza (ja, det er spennende), bør du ta en titt på Qxls auksjonsregler og spesielle vilkår for tollauksjoner.