Kjøkkenutstyret Trine Sandberg ikke klarer seg uten

KitchenAid eller Kenwood? Trines Matblogg-Trine sier «Ja takk, begge deler».

<b>JA TAKK, BEGGE DELER:</b> Kenwood kjøkkenmaskin til gjærbakst (foran) og KitchenAid til kaker og lettere pisking (bak). Foto: GRY TRAAEN
JA TAKK, BEGGE DELER: Kenwood kjøkkenmaskin til gjærbakst (foran) og KitchenAid til kaker og lettere pisking (bak). Foto: GRY TRAAEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er viktig med en god kjøkkenmaskin, sier Trine Sandberg til Dinside.

Selv har hun to: En Kenwood-maskin som hun bruker til gjærbakst, og en fra KitchenAid som hun bruker til kaker og kremer.

KitchenAiden er såpass liten og nett at den får stå fremme på benken og er lett tilgjengelig, mens Kenwooden er uvurderlig når Sandberg skal bake boller og annen gjærbakst, ifølge matbloggeren.

Les våre tester av KitchenAid Artisan, Kenwood Major Titan og nye Kenwood Chef XL Sense.

Flere favoritter

I tillegg til en god kjøkkenmaskin, er det et par andre ting Sandberg ikke kommer utenom.

Hun bruker mye sitron, både saft og skall.

- Jeg river skallet på en zester fra Microplane.

Zesteren fra Microplane ble også nevnt da vi snakket med gourmetkokkene Terje Ness, Kari Innerå og Jørn Lie om hvilket utstyr de ikke klarer seg uten på kjøkkenet.

Og som alle andre kokker er det ett redskap Sandberg ikke klarer seg uten:

- En god kniv!

Les mer om råvarene Trine Sandberg alltid må ha i hus og hvordan hun bruker dem på Dagbladet.no.

Fra kokebok til YouTube-kanal

ELTEFRITT: Noen ganger slenger Sandberg sammen deigen for hånd, og eltefri bakst er viet god plass, både i boken og på bloggen. Foto: GRY TRAAEN
ELTEFRITT: Noen ganger slenger Sandberg sammen deigen for hånd, og eltefri bakst er viet god plass, både i boken og på bloggen. Foto: GRY TRAAEN Vis mer


Sandberg står bak matbloggen Trines Matblogg, eller skal vi kanskje heller si fenomenet Trine?

På få år er Trine Sandberg skrevet inn i den norske matformidlingshistorien sammen med Ingrid Espelid Hovig, Henriette Schønberg Erken, Pus Thaulow og Wenche Andersen.

Suksesshistorien begynte med et ønske om å samle enkle, sunne og gode oppskrifter til døtrene som flyttet hjemmefra. Nå har den vokst til å bli en av Norges mest populære blogger, den desidert mest populære matbloggen, og et par kokebøker.

Den første, Trines Mat, har et opplag på 135.000 eksemplarer og er forlaget Cappelen Damms mest solgte kokebok gjennom tidene.

Oppfølgeren Trines Mat 2 ble lansert forrige uke. Den er stort sett laget over samme lest, men med litt større plass til bakst.

De siste åra har Sandberg hatt permisjon fra jobben og blogget på fulltid.

Etter tre års permisjon har hun nå sagt opp jobben, og satser alt på bloggen. Hun holder på å innrede kjelleren som et eget matstudio med kjøkken, kontor og fotostudio, slik at hun fortsatt kan «gå på jobb», og om et par uker lanserer hun sin egen YouTube-kanal.

- Det blir en visualisering av retter fra bloggen og bøkene, forteller Sandberg.


Deler av artikkelen har tidligere vært publisert på Dagbladet.no

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!