Kjøkken med bitteliten "k"

Generelt sett er det muligens ikke størrelsen det kommer an på, men i dette tilfellet har den alt å si.

Studentlivet har sine glade dager, men ingen av de glade dagene inkluderer tiden du tilbrakte på den ni kvadrameter store hybelen med et kjøkken på to kvadrat. Å snu bakenden til komfyren er vanligvis en uskyldig sak, men på så liten plass ender du fort opp med to porsjoner bacon, hvis du forstår hva vi mener.

Sebastian Popa har deltatt på Electrolux årvisse designkonkurranse, Electrolux Design Lab, og i 2010-utgaven har han levert et oppsiktsvekkende forslag til et nytt minikjøkken, eller mikrokjøkken som Popa egentlig kaller det.

Det er nemlig så lite at det gir ordet "hybelkomfyr" helt ny mening.

Les mer om ting fra Electrolux Design Awards

Veldig mye - veldig lite

Oppsettet er enkelt, men Pope har utrolig nok funnet plass til alt fra kjøkkenkum og induksjonsbaserte kokeplater til kjøleskap, skjærefjøl, og, ja, oppvaskmaskin.

Induksjonsplatene har to områder som kan stilles inn med ulik temperatur, og du har fire varmenivåer å velge mellom. Oppvaskmaskinen skal ha UV-behandling som blant annet tar knekken på uønskede bakterier, og tatt i betraktning at leiligheten du bor i ikke har plass til noe som er uønska, er det utvilsomt en god ting.


Litt mer plass?

Hvis du har litt større plass kan du ta en kikk på de tre smarte grepene som gjør at du kan pusse opp et kjøkken på egenhånd i løpet av en ettermiddag. Stikkordene er skapdører, fasade og det lille under.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eller du kan følge rådene til Tove Seberg, daglig leder i Zett interiørdesign, som tidligere i år sa til DinSide.no:

- Det er nå du må tenke de store tankene, og de gærne tankene, sier Tove Seberg, daglig leder i Zett interiørdesign.

Hun snakker ikke om utdrikningslaget til bestevennina di, men om hva utgangspunktet bør være når du endelig har bestemt deg for å pusse opp kjøkkenet.

Se videotipsene til Seberg her.

Hvis ikke det er nok kan du avslutte med en liten kikk på dette kjøkkenet, som er alt annet en lite, og alt annet vanlig. Bare sørg for å ikke ta feil av badekaret og kjøkkenvasken.