Kjenner du din Jensen fra din Jacobsen?

Med unntak av de aller mest kjente objektene, som syveren, egget og boblestolen, hvor mye kan du egentlig om skandinavisk design? Det finner du ut i dagens test.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare i interiørbladene det flommer over av norsk, skandinavisk og nordisk design. Bokhyllene (les: salongbordene) våre har sjelden hatt så mange muligheter til å stille ut tidsriktige coffee-table books om skandinavisk design. Med utgangspunkt i en av dem, enkelt og greit kalt: Skandinavisk design, av Ingrid Sommar har vi laget ukens test.
Her kan du sjekke hva du vet om produktene, periodene, nasjonalitet - og ikke minst hva du vet om de forskjellige designerne.

Svarene på noen av spørsmålene vil du finne her på DinSide Bolig- andre må du grave litt dypere i hukommelsen (eller på nettet) for å finne svar på.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Skandinavisk eller nordisk?

Noen vil kanskje rynke på nesen over at finnene er innlemmet i den Skandinavia, og det delvis med rette. Vi sakser fra caplex.no: Skandinavia, bet. dels for den skandinaviske halvøy (Norge, Sverige og nordvestlige del av Finland), dels for Norge, Sverige og Danmark. S. brukes også (ukorrekt) om Norden.

Vi får skylde på europeere med lett frynsete geografikunnskaper, men god smak. Vi trenger ikke skamme oss over at finnene og islendingene er - mer eller mindre ufrivilig - innlemmet i den skandinaviske designfamilien. Istedet bør vi rette en stor takk til dem for å ha bidratt til å plassere Skandinavia på design-kartet.

Kilde: Skandinavisk design av Ingrid Sommer, utgitt på Gyldendal Fakta. Pris: 349 kroner.

TEST DEG SELV: Nasjonalromantisk designquiz

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer