Kenwood Major Titanium kjøkkenmaskin

En råtass på kjøkkenet. For dem som trenger det.

Kenwood Titan er en råtass av en kjøkkenmaskin, som vi trygt kan anbefale alle som trenger en arbeidshest på benken, og som har nok benke- eller skapplass til den.  Foto: ELISABETH DALSEG
Kenwood Titan er en råtass av en kjøkkenmaskin, som vi trygt kan anbefale alle som trenger en arbeidshest på benken, og som har nok benke- eller skapplass til den. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er noen merkenavn som fester seg mer enn andre. iPad har forlengst blitt synonymt med nettbrett. Sonys Walkman ble raskt en fellesbetegnelse for bærbare kassettspillere, og Google og Facebook har forlengst blitt verbifisert.

Kenwood er for mange synonymt med kjøkkenmaskin. Og de av våre bekjente som har en kjøkkenmaskin fra Kenwood kan ikke får rost den høyt nok opp i skyene. - Jeg hadde ikke klart meg uten den, sier vår bake- og matlagingsglade venninne, som stadig vekk tryller frem de mest fantastiske retter, og er viden kjent for å lage de luftigste og mest delikate focacciaene. Er det kjøkkenmaskinen sin fortjeneste? Er den like god som de påstår?

Vi har testet toppmodellen Kenwood Major Titanium.

Slik testet vi

Vi har hatt maskinen på lån i et par uker, og den har stort sett snurret og gått hver eneste dag. Vi har til og med hatt bakefri fra jobb, og gitt den de aller tøffeste oppgavene. Vi har laget boller og brød, knekkebrød, pepperkaker, rundstykker, kjøttpudding, sjokolademousse, marengs, muffins, glasur, smør (!), sjokoladekake - mye i både enkel og dobbel porsjon, for å se hva den tålte.

Vi har ikke testet noe ekstrautstyr, med i pakken fulgte en blender, men holdt oss til maskinens hovedformål; piske, blande og elte.

Synes du dette høres kjent ut? Et par uker tilbake testet vi Kitchen Aid artisan kjøkkenmaskin med akkurat de samme oppskriftene og oppgavene. Følg med på DinSide bolig neste uke - da kommer sammenligningen.

Utseende og brukervennlighet

Kenwood Major Titanium ruver på kjøkkenbenken. Selve maskinen er i børstet stål, og den oser kraft og funksjonalitet. Effekten er 1200 watt og bakebollen rommer 6,7 liter. På siden er en spak som brukes for å heve og senke hodet, og et hjul ved siden av regulerer hastighet. Denne har også en pulsfunksjon. Vi liker spesielt godt at disse står ved siden av hverandre - det betyr at du kan sette maskinen inn til veggen.

Maskinen kommer med en stålbolle med to håndtak på toppen, rørespade, visp og deigkrok, i tillegg til et sprutelokk.

I bruk

Kenwood Major Titanium er en kraftkar som tar unna de tyngste jobbene på kjøkkenet. Det er mulig å regulere rekkevidden på vispene fra toppen av maskinen, slik at de kommer ordentlig ned i bunn og ut på sidene. Vi liker. Den er også intuitiv i bruk. Det er bare å sette støpselet i kontakten, sette i en rørepinne og ta den i bruk - uten å måtte åpne bruksanvisningen.

Den har god rekkevidde og får med seg alt vi hiver i skålen, og vi kan stort sett la slikkepotten ligge i fred, i motsetning til KitchenAid-maskinen, der slikkepotten ble vår beste venn.

Maskinen har god kraft, og er relativt stillegående når den ikke har så mye å jobbe med, men for de største og tyngste jobbene vibrerer den kraftig, og glassene klirrer i skapet over. Når det er sagt, tar den både dobbel brøddeig, bolledeig, sjokoladekake og pepperkakedeig som en lek.

Etter de tyngste jobbene hendte det imidlertid at bakebollen satt seg fast, og vi måtte få hjelp til å løsne den - slik at vi kunne få vasket den.

Kenwood-maskinen kommer med rørepinne (eller K-visp som de kaller det), ballongvisp og deigkrok. Som du ser av bildet har den god rekkevidde. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Kenwood klar til dyst. Den ruver betydelig på benken (fra vasken til venstre til hjørnet i høyre kant er det 1.20 cm), og den dunker borti lyslisten (helt øverst i bildet) når hodet skal heves eller senkes. Foto: Per Ervland
Medfølgende skiftenøkkel kan regulere hvor dypt vispene skal gå - og også regulere rekkevidde på toppen av maskinen. Den fungerer helt greit, men vi anbefaler å bruke en ordinær skiftenøkkel med litt bedre grep. Foto: Per Ervland
Foto: Elisabeth Dalseg
Foto: Elisabeth Dalseg
Kenwooden er lett å betjene. Spaken i midten bruker du for å heve og senke hodet, mens farten på maskinen styres med hjulet til høyre.Plusspoeng for at disse er på samme side, slik at maskinen kan stå sidelengs på benken. Foto: Elisabeth Dalseg
Kenwood Titan er en råtass av en kjøkkenmaskin, som vi trygt kan anbefale alle som trenger en arbeidshest på benken, og som har nok benke- eller skapplass til den. Foto: ELISABETH DALSEG


Konklusjon

Vi kan trygt anbefale Kenwood Major Titan til deg som baker mye - og store porsjoner.
Vi kan trygt anbefale Kenwood Major Titan til deg som baker mye - og store porsjoner. Vis mer


Kenwood Major Titan gjør de tunge jobbene lekende lett, og er en gavepakke til dem som liker å bake mye - og gjerne store porsjoner. Den bråker litt, og til tross for at den er stor og tung, hopper den også litt på benken.

Dette er maskinen for deg som trenger mye og god hjelp. Er du blant dem som kun baker til jul, vil vi nok heller anbefale å gå for en mindre, enklere og rimeligere variant.

Vi har bare testet grunnfunksjonene, men det finnes også ekstremt mye ekstrautstyr. Blender, fruktpresse, kjøttkvern ... ja her har du utgangspunktet for nesten alle tenkelige elektriske hjelpemidler du trenger på kjøkkenet.

Testresultat

Kenwood Major Titan

Terningkast 5

Sterk, effektiv og kan håndtere store og doble porsjoner, i tillegg til små mengder. Sprutelokket fungerer optimalt.

Litt komplisert å regulere deigkroken. Bakebollen kilte seg fast et par ganger og var vanskelig å løsne. Litt stor og tung, krever god benke- eller skapplass. Stiv pris, men finnes rimeligere utgaver, med litt mindre kraft og uten tilleggsblender.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!