Kast ut pels og tepper!

La iskald nysnø rense dem for deg.

Det er mulig naboene tror det har klikket for deg, men så lenge det virker ... Foto: Elisabeth Dalseg
Det er mulig naboene tror det har klikket for deg, men så lenge det virker ... Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig ser det ut til at vinteren har kommet til store deler av landet. Det iskalde pudderet er imidlertid ikke bare bra for friluftsentusiastene:

Det er også en helt ypperlig måte å rense tepper på.

Og det beste av alt: Jobben gjør seg nesten selv.

Har du tepper hjemme? Da bør du lære deg bleietrikset

Slik gjør du:

Det er viktig å la levende fibre få litt tid å venne seg til temperaturforskjellen, sier Fiksdal. Foto: Elisabeth Dalseg
Det er viktig å la levende fibre få litt tid å venne seg til temperaturforskjellen, sier Fiksdal. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


I hovedtrekk er det veldig enkelt: Legg teppet eller pelsen med busten ned i snøen. Dunk godt, eller slå litt på det, og la det ligge en halvtimes tid. Er det et ekstra skittent teppe med kort luv, og du har ekstra mye snø, kan du gjerne tråkke eller hoppe litt på det. Pass bare på at du har på deg fottøy som ikke skader teppet.

Ifølge Magne Fiksdal, salgsansvarlig for Østlandet i Lone tepper, er det imidlertid et lite triks som er ekstra viktig om du skal rense sauepelser eller tepper i ull, såkalt "levende fibre".

– Det er viktig at snøen er tørr, og da er det gjerne litt ekstra kaldt ute. Temperaturforskjellen blir da ekstra stor mellom ute og inne, noe som kan skade fibrene. La derfor teppet stå ute, eller i en kald gang, i en times tid før du legger det i snøen, for å venne seg til temperaturen, sier Fiksdal til DinSide.

Deretter bør du slå litt på det, og la det ligge i en halvtime til 45 minutter, slik at teppet rekker å trekke til seg fuktighet fra snøen.

– Så er det bare å slå litt på det, eller børste av snøen; før du tar det inn igjen. Så enkelt er det, sier Fiksdal.

Sjekk også det smarte isbittrikset - når teppet har fått merker etter stol- og bordbein

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer