Kapselkaffemaskin fra Starbucks

Den amerikanske kaffegiganten vil inn på kjøkkenet ditt.

Med Starbucks' Verismo skal du få Starbuckskaffe hjemme på eget kjøkken. Men du må nok vente litt før maskinen eventuelt kommer til Norge. Foto: Business Wire
Med Starbucks' Verismo skal du få Starbuckskaffe hjemme på eget kjøkken. Men du må nok vente litt før maskinen eventuelt kommer til Norge. Foto: Business Wire Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske kaffekjedegiganten kan mer enn å servere take-away-kaffe. De har lenge solgt både kaffe og te i løsvekt, samt diverse kopper, bokser, samt espresso- og presskanner. Nå utvider de sortimentet til også å inkludere automatiske kaffemaskiner, med spesialpods med nettopp Starbuckskaffe.

Kaffemaskinen, eller kaffesystemet som Starbucks kaller det, har fått navnet Verismo. Maskinen kan ta både kaffe og melkekapsler, og du vil kunne få kjøpt ulike espressovarianter og kaffevarianter - i tillegg til melk.

Verismo ble lansert i USA forrige uke, men det stopper ikke der.

Norges dyreste kaffe? Starbucks åpnet på Oslo Lufthavn

Verismo til Europa

Verismo fra Starbucks. Her i en sølvgrå utgave. Foto: Business Wire
Verismo fra Starbucks. Her i en sølvgrå utgave. Foto: Business Wire Vis mer


Den amerikanske kaffegiganten har også planer om å innta det europeiske markedet.

– Verismo-systemet av Starbucks, sammen med espresso-, kaffe- og melkekapsler, vil også bli lansert internasjonalt. I første omgang i blant annet Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Østerrike og Sveits - i god tid for julehandelen, skriver Jennifer i Starbucks' presseteam i en e-post til DinSide.

Er du en av dem som ikke får nok av Starbucks kan vi glede deg med at de ikke utelukker Norge. Ifølge Starbucks informasjonskontakt vil de løpende se på å utvide eksporten av kaffemaskinen videre, blant annet til Norge. Og selv om Verismo vil bli solgt fra kjedens kafeer, selges de også på nett. Den amerikanske nettbutikken sender imidlertid ikke til Norge.

Her er nødløsningen: Kan få hjelp med netthandel fra USA

Verismo kommer i to ulike modeller: Den enkleste heter 580, og en oppgradert versjon, V585, som har tilleggsfunksjoner som LED-display og temperaturkontroll. Begge fås i en rekke forskjellige farger, som sølv, svart, burgunder og champagne. Prisen i USA vil være 199 dollar (cirka 1.150 kroner) for 580 og 399 dollar (2.300) for V585.

Det er ikke bare prisen på maskinen som teller: Store prisforskjeller på kapselkaffen

Sistemann ut

Kristen Hovland i Nespressos butikk på Egertorget i Oslo. Til høyre kan du se deres nye kaffemaskin Maestro. Foto: Per Ervland
Kristen Hovland i Nespressos butikk på Egertorget i Oslo. Til høyre kan du se deres nye kaffemaskin Maestro. Foto: Per Ervland Vis mer


Det er kanskje ikke så rart kaffekjeden satser. Vel er kaffemarkedet i Norge i en særstilling, men trenden er uansett klar, ifølge Kirsten Hovland i Nespresso Norge: Vi vil ha det enkelt, og stadig flere velger kapselkaffemaskiner.

– Kapselkaffemaskiner utgjør 50-60 prosent av markedet, og i månedene før jul stiger det til 60-70 prosent av kaffemaskinmarkedet, sier Hovland.

Nespresso som var først ute i Norge er også størst, med over 50 prosent av markedet, ifølge Hovland. Konkurransen blir imidlertid stadig tøffere. For enhver kaffeprodusent med respekt for seg selv har inngått et samarbeid med en elektronikkprodusent om en kapselkaffemaskin de siste årene. Blant annet samarbeider Friele med Philips (Senseo), Nestlé med DeLonghi (Dolce Gusto), Lavazza med Electrolux (Favola) og siste nå er at Evergood leverer kapsler til Tassimo-maskinene fra Bosch. Tassimo har allerede en avtale med Gevalia. Og baristaen Tim Wendelboe har samarbeidet med Wilfa om deres nye kaffetrakter.

Under kan du lese tidligere tester av de første kaffemaskinene som kom på markedet. Vi får også inn den nyeste Favola-maskinen til test denne uken, da vi ikke har prøvd denne før - og vi skal også prøve Senseo igjen (den ikke falt helt i smak sist vi testet).

Les også: Slik velger du riktig kaffemaskin

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer