Kanel holder sukkermauren ute

Smart tips om du ikke vil bruke giftstoffer i huset.

EFFEKTIVT: Kanel skal være ekstremt effektivt mot sukkermaur, ifølge vår leser.  Foto: KAROLINE BRUBÆK
EFFEKTIVT: Kanel skal være ekstremt effektivt mot sukkermaur, ifølge vår leser. Foto: KAROLINE BRUBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligen plaget av maurangrep? Løsningen på problemet er nærmere enn du tror, og du trenger slettes ikke kjøpe spesiell maurgift.

En av våre lesere har hatt stort hell med et helt vanlig krydder: Kanel skal være ekstremt effektivt for å støte fra seg sukkermaur, selv om noen entomologer har påpekt at maur kan klare å finne veier utenom kanelstripene.

Har du noen smarte kjerringråd mot maur? Send oss en mail, eller del dem i debatten.

Effektive maurmiddel

Kanel mot maur er smart, rimelig og lett tilgjengelig og fungerer som et naturlig insektmiddel. Men det finnes andre rimelige og effektive måter å kvitte seg med maur på, uten å strø maurgift i boligen.

Ifølge Kjerringråd.com er et utprøvd kjerringråd å blande like deler melis og potetmel. Strø denne blandingen der maur dukker opp. Mauren spiser av blandingen og kreperer.

Et annet effektivt middel, for deg som har småbarn eller dyr løpende rundt, er en lukket maurboks.

- Lokkebokser helt greie, de hjelper mye, og du kan ikke gjøre tabber. Sprøyting er ikke å anbefale om man skal gjøre det selv, for man vet ofte ikke hvor tua sitter, og tar ikke livet av alle - de flytter bare på seg, har skadedyrekspert Stein Norstein i Anticimex tidligere sagt til Dinside.

Kjerringråd mot skadedyr

Det er ikke bare maur du kan skremme bort med innholdet i kjøkkenskapet. For eksempel kan kaffe holde de plagsomme brunsneglene unna. Kaffegrut kan også skremme bort brunsnegler, i tillegg til å holder katter unna blomsterbedene dine.

Eddikvann og zalo er et fantastisk middel mot bananfluer, om du skulle være plaget med det, vi har testet flere varianter.

Har du noen tips til hvordan man holder insekter og småkryp unna boligen? Del gjerne i debatten

Disse maurene kan skade boligen:

Tre hovedtyper av maur finner bolig i menneskehus:

  • Stokkmaur, som gnager i treverk og ødelegger vegger og konstruksjonen.
  • Svart jordmaur eller sukkermaur som den ofte kalles, etablerer seg ofte i isopor, særlig med varmekabler.
  • Innførte arter er ofte kosmopolitter som lever i hus og bygninger. Disse er spredd med mennesker til alle deler av verden. Et eksempel på en slik maur er faraomauren.
Les mer om hvor stor skade maur kan gjøreVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer