<strong>TILBAKEKALLES:</strong> Presskannen av typen Förstå er solgt i alle Ikea-varehus, og finnes i to størrelser. Foto: Ikea
TILBAKEKALLES: Presskannen av typen Förstå er solgt i alle Ikea-varehus, og finnes i to størrelser. Foto: IkeaVis mer

Kan plutselig knuse

Ikea ber kunder slutte å bruke denne presskannen umiddelbart.

Har du en presskanne til kaffe/te av typen Förstå fra Ikea? Da bør du umiddelbart slutte å bruke den, og levere den til nærmeste Ikea-varehus.

Ikea melder i dag at trykk fra metallbeholderen rundt glasskolben, kan få glasset til å knuse. Dette kan føre til både brannskader og kuttskader om du er uheldig.

20 tilfeller

Ikea melder at de har mottatt 20 rapporter fra hele verden om glassbeholdere av denne typen som har gått i stykker under bruk. I tolv av tilfellene har personer fått skoldingsskader, og i ett tilfelle er det rapportert kuttskader, skriver Ikea i pressemeldingen.

Det er ikke lenge siden varehuset valgte å tilbakekalle et annet glassprodukt på grunn av lignende problemer, dette gjaldt glasskrus av typen Rund.

Vil du heller gå for kapselkaffe? Merk deg at det er store prisforskjeller

Finnes i to størrelser

Presskannen er produsert i to størrelser: 0,4 liter og 1 liter. Den har blitt solgt over hele verden mellom februar og desember 2010. Se bildet om du ikke husker om din presskanne er kjøpt på Ikea.

Leverer du kannen tilbake, vil du få refundert hele beløpet.

Glad i kaffe? Slik lager du verdens (nest) beste kaffe

Herdet glass kan eksplodere

Det er ikke bare Ikea som kan oppleve problemer med sine glassprodukter. Det har vært mye oppmerksomhet omkring glassbord og dusjvegger som plutselig har eksplodert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2009 skrev DinSide om Kenneth Larsen, som fikk et dypt kutt i hånden etter at dusjveggen hans plutselig eksploderte.

- Jeg er ferdig med å dusje, tar tak i dørhåndtaket, og hører et smell. Jeg ser at glasset eksploderer og regner nedover meg, fortalte Larsen til DinSide etter hendelsen.

Daglig leder hos produsenten i dette tilfellet, Ifö Sanitær, beklaget hendelsen. De forklarte videre at herdet glass har spenninger, som i ytterst sjeldne tilfeller kan granulere, det vil si det som kan oppleves som en eksplosjon. Dette gjelder også for kjøkkenglass eller bilruter.

Les mer: Han skulle bare ta en dusj