Statnett er mer optimistiske etter en midlertidig utbedring, men i Nordland og Troms kan det fortsatt bli flere strømbrudd. Foto: Colourbox.com
Statnett er mer optimistiske etter en midlertidig utbedring, men i Nordland og Troms kan det fortsatt bli flere strømbrudd. Foto: Colourbox.comVis mer

Kan miste strømmen i kveld

Statnett ser ikke bortifra flere strømkutt i Nord-Norge i ettermiddag.

Deler av torsdag morgen mistet flere kunder hos Narvik Energi, Andøy Energi, Trollfjord Kraft og Hålogaland Kraft strømmen, etter en skade på ledningen Ofoten-Kvandal. Men selv om strømmen er tilbake, kan ikke Statnett love at strømkundene bør føle seg trygge, og varsler fare for flere utkoblinger.

Det er størst fare for å miste strømmen i Nordland, fra Tysfjord kommune og nordover, samt Troms.

Betaler du for mye for strømmen?
Finn ut med vår strømkalkulator.

Midlertidig utbedring

Likevel ser situasjonen lysere ut, bokstavelig talt. Ledningen mellom Ofoten og Kvandal er midlertidig utbedret, og en prøveinnkobling i ettermiddag var vellykket.

- Sannsynligheten for utkobling av forbruket i området er redusert. Vi understreker likevel at vi har en sårbar forsyningssituasjon fra Tysfjord kommune og nordover, melder Statnett.

Selskapet håper å unngå utkoblinger i forbindelse med den økte belastningen som vil komme i ettermiddag, men kan likevel ikke utelukke dette.

- Det vil trolig bli foretatt ytterligere utbedring i morgen, fredag. Videre vil permanent reparasjon trolig bli foretatt i uke 8, skriver Statnett i en pressemelding.

De oppfordrer fortsatt alle i området til å spare strøm, spesielt i morgentimene og mellom klokken tre og seks om ettermiddagen.

Det har ikke lykkes DinSide å få en kommentar fra Statnett i ettermiddag, men følg med på nettsidene for oppdateringer fremover.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Her er dingsene som kan kutte strømregningen