INNBRUDDSALARM: Etter de mange innbruddsraidene de siste årene, er det mange som ønsker alarm. Ferietid er høysesong for både innbrudd og installasjon av alarm.  Foto: Colourbox.com
INNBRUDDSALARM: Etter de mange innbruddsraidene de siste årene, er det mange som ønsker alarm. Ferietid er høysesong for både innbrudd og installasjon av alarm. Foto: Colourbox.comVis mer

Kan du få alarm nå?

Sommeren er høysesong for alarmselskapene. Er det for sent å bestille nå?

I 2009 var det nær 34.000 innbrudd i norske boliger og hytter. Dette er 15 prosent flere enn i 2008 og 22 prosent flere enn i 2007.

- Det er mange som vil ha alarm nå, sommeren er alltid en liten høysesong, sier informasjonssjef Birte Kulberg i Securitas Direct til DinSide.

Du er 25 ganger tryggere med alarm

Også hos sikkerhetsfirmaet G4S merker de en topp på sommeren.

- Ja, feriesesongene er alltid travle, sier kommunikasjonssjef i G4S, Maria Conradi. - Det har vært et trykk gjennom hele året egentlig. Men bandene som herjer gjør også at eksisterende kunder også oppgraderer anlegget - kanskje monterer de gardindetektor som varsler innstigning når man sover med åpent vindu om sommeren, eller en ekstra bevegelsesdetektor i annen etasje hvor de kanskje ikke har har hatt en før. Når bander raider i områder får folk en påminnelse og kanskje oppgraderer med ekstra detektorer, og de som ikke har hatt alarm før kanskje installerer en, forteller Conradi.

Men på tross av pågangen er det fremdeles ikke for sent å få alarm installert før ferien.


- Vi har fremdeles kapasitet til å installere før sommeren, sier Kulberg til DinSide, og forteller videre at det ikke skal ta mer enn to-tre dager i snitt fra bestilling til installering, litt avhengig av hvor man bor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Maria Conradi sier at G4S strekker seg seg så langt som mulig for at folk skal få montert alarm før de reiser på ferie.

- Men hvis folk skal på ferie snart, begynner det vel å haste. Det er også litt avhengig av hvilke distrikter og hvordan kapasiteten er, men de bør ringe og sjekke, oppfordrer kommunikasjossjef Conradi.

- Vi har veldig stor pågang nå, det er mange som er ute i siste liten, forteller Tone Løkken i Sector Alarm til DinSide. Ifølge Løkken prioriterer selskapet de som skal på ferie kjapt, slik at de skal få installert alarm før ferieavreise.

Ikke fortell tyven at du er borte i ferien

Vakt Service melder også om stor pågang for boligalarm, men han kan ikke love deg ferdig installert alarm til du går ut i fellesferie.

- Det er litt forskjellig på de ulike stedene, nå er det rett før sommerferien, det er to uker til fellesferie, og det begynner å bli vanskelig forhold til å få montert det, sier Ivar Svanevik, ansvarlig for privat boligalarm i Vakt Service. Noen steder kan det gå, andre steder ikke, sier han.

Vi har pristestet de største alarmselskapene. Følg med på DinSide i morgen for å finne ut hvilken boligalarm som er billigst.