Dette er ingen lyspære. Det er en lydpære. Foto: Mintpass
Dette er ingen lyspære. Det er en lydpære. Foto: MintpassVis mer

Kan denne erstatte glødelampen?

Nei, men med denne har du alltid en høyttaler for hånden.

Hvor mange produkter går det egentlig an å finne opp? Det er nærliggende å tenke at vi snart har nådd toppen. Men akkurat slik som komponister fortsatt klarer å lage nye melodier av de samme 12 tonene, dukker det stadig vekk opp nye produkter vi ikke en gang visste at vi trengte.

Møt lydpæren.

Nytt liv til gamle lamper

Med den storstilte utfasingen av glødepæren verden over, er det ikke usannsynlig at vi fremover vil få andre alternativer til belysning, og gamle lamper vil bli overflødige. Det var dette som var bakgrunnen for produktdesigneren.

For må det strømme lys ut av lampen?

Selvfølgelig ikke. Så når vi kommer dit hen at vi legger kabler av LED-lamper langs stukkaturen, installerer dagslyspanel i dusjen og feller inn lyspunkter i veggen, er det jo fint å kunne gjenbruke de avdankete lampene.

Tanken er enkel: Mintpass er en høyttaler som plugges inn i lampesokler for å få strøm. Musikken feedes inn ved hjelp av en usb-kabel, for eksempel fra en mp3-spiller eller PC. Slik kan du enkelt flytte med deg musikk fra rom til rom, uten å måtte styre med så ekstremt mange kabler hver gang.

Er kabler så ille da? Store gutter vil ha kabel, hevder vår TV-tester

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan ikke en ghettoblaster eller ordinære høyttalere gjøre det samme? tenker du kanskje. Det kan de. Men da må du ha batterier eller stikkontakt. Lydpæren skrur du bare inn i en lampesokkel som allerede er der.

Om lyden er bra vites ikke, lydpæren er foreløpig ikke i produksjon, men vi skal med glede teste den, om den blir det.

Se flere bilder:

Lampeskjermen kan bidra til å spre, samle eller styre lyden dit du vil. Foto: Mintpass
Dårlig plass? Høyttaleren tar du med deg, og skrur inn der du trenger den. Foto: Mintpass
Ingen høyttaler uten anlegg. Disse kobler du til musikkilden, for eksempel en PC, ved hjelp av en USB-port. Foto: Mintpass
Dette er ingen lyspære. Det er en lydpære. Foto: Mintpass