Kaksebolig til 16 millioner

Kakseboliger er vel bare for rikinger? I Oslo i alle fall. Men flytter du til en annen storby, er det lettere å bli med i de fines klubb.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er dyrt å være kakse. Vi har sett på prisnivået på de største og fineste boligene i fire norske byer. Forskjellene er ganske store.

Brygge med badehus

Aktiv selger bolig i Ormøybakken til 16 millioner kroner.
Aktiv selger bolig i Ormøybakken til 16 millioner kroner. Vis mer

Ønsker du å kjøpe en av de finere boligene i Oslo om dagen, kan du sjekke denne 432 kvadratmeter store eneboligen i Ormøybakken 6. Boligen har en flott utsikt med mye sol. I boligen finner du blant annet et tårnrom og et stort bad med boblebad. Eiendommen har også egen brygge med badehus. Prislappen er 16 millioner kroner, og kvadratmeterprisen blir dermed 37.037 kroner.

Formidabel vekst

Ifølge advokat og eiendomsmegler Torbjørn Ek, har det de siste 2-3 årene vært en formidabel vekst i salget av eksklusive boliger.

- Grunnen er at folk har fått mye mer penger, og vil bruke disse på sjeldne varer, sier han.

Advokaten mener ikke at nedgangen i aksjemarkedet har hatt noen betydning for salget av disse boligene.

Boligene selges ikke billigere enn for et år siden. Men det kan være litt mer treghet i markedet, hvilket betyr at det tar lenger tid å selge en bolig, sier Ek.

Dette betyr også at man må forvente en noe lavere pris for boligen sin dersom man må selge veldig raskt.

Advokat Odd Kalsnes i Aktiv Eiendomsmegling bekrefter Torbjørn Eks erfaringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nærmeste nabo: Oslofjorden

Aktiv står også bak salget av denne vakre utsikten til 13,5 millioner kroner.
Aktiv står også bak salget av denne vakre utsikten til 13,5 millioner kroner. Vis mer

Ønsker du denne utsikten, er det bare å bla opp med 13,5 millioner kroner. For dette nette beløpet får du en 236 kvadratmeter eksklusiv leilighet over to etasjer på Aker Brygge. Ønsker du å nyte utsikten, kan du gjøre dette fra den 95 kvadratmeter store terrassen. Kvadratmeterprisen på boligen er på hele 57.203 kroner.

Ambassadør-kvarteret

Torbjørn Ek selger denne boligen i Gabelsgate til 14 millioner kroner.
Torbjørn Ek selger denne boligen i Gabelsgate til 14 millioner kroner. Vis mer

På Skillebekk finner du denne 300 kvadratmeter store leiligheten i en funkisvilla. Prisen er 14 millioner kroner. Leiligheten, som i høy grad minner om en enebolig, inneholder blant annet trimrom, badstu og vinkjeller. Huset kan også skilte med et italiensk Boffi-kjøkken med innredning i kirsebær. Kvadrameterprisen er 46.667 kroner.

Hemmelig salg

Dagens Næringsliv skrev sist uke om rikfolk som selger boligene sine hemmelig.

Torbjørn Ek bekrefter at en del velhavende folk ønsker diskresjon rundt boligsalgene sine.

- Det kan være kjente eller meget rike personer som ikke ønsker presseomtale. De ønsker ikke at offentligheten skal vite at de selger boligen sin, eller hvor mye de selger den for, sier Ek.

Å være kakse i Oslo er altså ikke noen akkurat noen billig sak. Men hva om du flytter til en av de andre store norske byene? Sjekk hvor mye det koster å være kakse i Stavanger, Bergen og Trondheim.