<B>HELT PÅ KANTEN:</B> Den lille, smale stripen nederst på kaffekoppen kan utgjøre forskjell på en ganske skitten kontorpult, og en mindre skitten kontorpult. Foto: Yanko Design
HELT PÅ KANTEN: Den lille, smale stripen nederst på kaffekoppen kan utgjøre forskjell på en ganske skitten kontorpult, og en mindre skitten kontorpult. Foto: Yanko DesignVis mer

Kaffekopp for sølekopper

Smart løsning på lite problem, som likevel er like irriterende hver gang.

Kaffe er i utgangspunktet en drikk for voksne. Men så lenge du ikke tilhører den maniske gruppen som deler ut ølbrikke til alle som nyter drikken i akkurat ditt hjem, ender området rundt kaffekoppen gjerne med å se ut som et barn har lekt der en halvtime uten helt å finne ut hva koppen skal brukes til.

Årsaken er gjerne at kaffen renner ned fra kanten på koppen, og fordi tyngdekraften behandler alle likt, ender kaffen på bordet.

Les også hvordan du gjør presskannekaffen bedre

Smart - men smart nok?

Designer Kim Keun Ae har med dette konseptet inntatt en av hedersplassene i kategorien å himmel, hvorfor kom ikke jeg på det først, for "The Drop Rest". Det er navnet på kaffekoppen, som burde vært virkelighet for lenge siden.

Den lille sprekken langt nede på koppen er ingen produksjonsfeil, det er her de overflødige kaffedråpene samles opp før de sklir helt ned til det antikke stuebordet ditt.

Selv om idéen er smart, får vi en liten bakrusfølelse når vi stiller to ganske åpenbare spørsmål: 1) Blir det ikke litt tungvint å vaske denne koppen manuelt, og 2) vil ikke innholdet som samles i sprekken renne ut igjen idet du nok en gang løfter kaffekoppen opp mot munnen for å tømme den for de siste kaffedråpene?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store spørsmål, dette, og alvorlige nok til å så tvil om prosjektet noen gang vil realiseres.

HELT PÅ KANTEN: Den lille, smale stripen nederst på kaffekoppen kan utgjøre forskjell på en ganske skitten kontorpult, og en mindre skitten kontorpult. Foto: Yanko Design


Han mener koppen du drikker av påvirker smaken på kaffen

Men disse finnes

Er du på jakt etter originale kaffekopper behøver du likevel ikke fortvile. Ta for eksempel Suck UK Mug Drink Selector, et forferdelig navn på et litt morsomt produkt.

Kopp med klare meninger.
Kopp med klare meninger. Vis mer


Koppen har blant annet tre tekstrader på utsiden. Øverste raden bestemmer drikken (for eksempel kaffe, te eller urtete), andre raden viser kjente tilsetninger som melk, sitron eller simpelthen ingen tilsetninger i det hele tatt (beksvart kaffe), mens tredje raden simpelthen viser hvor mange sukkerbiter du ønsker i drikken.

Du kan vri på de tre dekslene som ligger over teksten, slik at ulike kombinasjoner helt tydelig viser hvordan du vil ha drikken din - for eksempel "kaffe, svart, ikke sukker" eller "te, sitron, to sukkerbiter".

Det er kanskje ikke "den perfekte gave" slik noen nettbutikker hevder, men den er morsom nok til å kunne innlede en halv samtale rundt kaffeautomaten på jobb. Prisen er rundt 130 kroner uten frakt hos Amazon.

Holder på te-posen

Sikrer te-posen.
Sikrer te-posen. Vis mer


Joda, det er forbannet flaut når teposen sklir ned i det kokende varme vannet, og du må bruke de groveste glosene din litt gale onkel lærte deg mens du fisker posen opp igjen.

Men det var før. Denne koppen har to svært beskjedne nedsenkninger på ene siden, og det er naturligvis meningen at du skal feste teposetråden i disse to halvsirklene. Klarer du likevel miste teposen i vannet finnes det ikke mer vi kan gjøre for deg.

Koppen koster rundt 160 kroner (uten frakt) hos blant annet Amazon.

Sjekk også denne koppen, som samler tebladene i et eget filter