I dag er det mulig å bestille varer på Julas nettsider. Men det er ikke så veldig enkelt. Og du må handle for mye om gangen. Foto: Jula.no
I dag er det mulig å bestille varer på Julas nettsider. Men det er ikke så veldig enkelt. Og du må handle for mye om gangen. Foto: Jula.noVis mer

Jula med ny nettbutikk

Nå blir varene enkelt tilgjengelig for alle.

Neste mandag, 9. november, lanserer den svenske altmuligbutikken Jula nye nettsider. Det skal gjøre det lettere for kundene å handle både på nettet og i varehusene, og ikke minst gjøre Jula lettere tilgjengelig for dem som ikke bor i nærheten av et av kjedens varehus.

- Dette er en nettløsning for fremtiden, sier Joachim Frykberg, markedssjef hos Jula i en pressemelding.

Det var sannelig på tide. Julas nettsider er blant de få nettsidene som aldri ble ferdig med nittitallet, og tiden da det var avansert med en teller nederst på siden som viste hvor mange som hadde vært innom siden siden den ble opprettet (eller siden telleren ble installert). Og i motsetning til to av hovedkonkurrentene Clas Ohlson og Biltema, har Jula kun seks utsalgssteder i Norge, så det er relativt få som har mulighet til å handle blant annet disse godbitene.

Clas Ohlson, Jula eller Biltema - hvor handler du?

Postordre på nett

Det er for tiden kun seks Jula-varehus i Norge; i Haugesund, Kristiansand, Lørenskog, Moss, Trondheim og Ålesund. Foto: Jula
Det er for tiden kun seks Jula-varehus i Norge; i Haugesund, Kristiansand, Lørenskog, Moss, Trondheim og Ålesund. Foto: Jula Vis mer


Det er ikke umulig å bestille varer gjennom Julas nettsider i dag. Det er bare litt vanskelig - og det minner om de tradisjonelle postordrekatalogene, der du selv må fylle inn varenummer og navn. Det er heller ikke spesielt enkelt å finne frem til varene. Du finner heller ikke alle på nett - du må faktisk ha papirkatalogen eller et reklameblad som du må slå opp i for å finne fremt til varer og varenummer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke kortbetaling på jula.no "da siden er tilfeldig", heter det. Så har du dårlig betalingshistorikk, kan det også hende du ikke vil bli godkjent som kunde. Man kan kun betale med faktura, etter å ha blitt kredittvurdert.

I tillegg er det ikke sikkert du bare kan handle det du har lyst på. Du må handle for mer enn 750 kroner, så er det du ønsker deg billigere, må du slenge på noe ekstra - for å komme opp i påkrevd minstebeløp.

Alt dette skal det altså ryddes opp i.

Billig er ikke alltid bra. På Biltema Alnabru måtte de sette opp prisene for å få fart på salget.

Følger etter Sverige

I Sverige har selskapet hatt nettbutikk siden nittitallet. Men også denne skal pusses opp for lansering neste uke. Distansehandelssjef, Anders Ståhl, ser den nye hjemmesiden som et første trinn mot at kunden i fremtiden skal kunne interagere med Jula på en helt ny måte. De vil bruke ny teknikk som reduserer avstanden mellom kunden og produktet.

- Kundene skal føle at de er en del av vår hjemmeside. Vi skal kunne tilby dem muligheten til å laste ned spesialtilbud direkte til mobiltelefonene sine. Den nye teknikken gir oss nye muligheter til å skape kontakt med våre kunder på helt nye måter – både online og i våre varehus, sier Anders Ståhl.