Foto: Jula
Foto: JulaVis mer

Jula-katalogen vår og sommer 2011

Den tredje store katalogen har også kommet, Jula er en tung utfordrer til de to andre varehusene.

Jula profilerer seg med følgende karakteristikk: "Alt for hjemmefiksere til proffe", mens Biltema og Clas Ohlson ikke har noen tilsvarende profilering i forbindelse med sine egne nyeste kataloger. Tidligere har Clas Ohlson brukt "Alt for en enklere hverdag" - og både vareutvalg og butikkprofilering har gått mer og mer i den retningen i det senere.

Hos Jula finner vi også saker og ting til hjemmet, men verken katalogen eller varehusene har mistet preget. Her er det fremdeles tydelig at det dreier seg om verktøy og praktiske løsninger på en rekke områder, i god gjør-det-selv ånd.

Se hva vi synes om vårnyhetene fra Biltema

Den nye katalogen

Katalogen for vår og sommer 2011 har 404 sider inkludert perm, og presentasjonen er delt inn i 12 seksjoner, hvor den første dreier seg om nyheter i hele sortimentet. Alle nyhetene finner du ikke her, de dukker også opp i de andre seksjonene.

Jula-katalogen vår og sommer 2011


Det er selvsagt masse småtteri blant nyhetene, som nye bor-sett, plugg-pakker og lignende, men vi vil heller trekke fram nyheter som gjør det enklere eller raskere å få ting gjort.

Arbeidsplattform 348-201/202/203

I stedet for stige eller gardintrapp kan en arbeidsplatform være mye smarter når man skal jobbe i høyden innendørs. Denne platformen består av tre deler, og du kan variere lengden helt opp til tre meter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotstativet kan gjøres teleskopisk med en ekstra del, og kan da reguleres fra 57 til 80 cm høyde.

Jula-katalogen vår og sommer 2011


Tak og veggsliper 210-257

Skal du slipe tak og vegger, noe som er nødvendig hvis du har satt opp gips og sparklet skjøtene, så er det en ergonomisk katastrofe å holde på med vanlig eksentersliper. Med denne, som er en rimelig kopi av den anerkjente Giraffe sliperen, gjør du jobben i normale arbeidsstillinger. Den kan gjøres opptil 220 cm lang og har tilkobling til støvsuger.

 Foto: Jula
Foto: Jula Vis mer


Nye kløyvesager

Skal du sage plater eller bord på langs må du ha en kløyvesag. Det er to nye modeller i årets katalog, storebroren 278-441/442 finnes både for 1-fas (230V) og 3-fas (400V), mens lillebror 244-055 kommer bare for 230V vanlig 1-fas.

Med forlengingsbord har du 160cm lengde og 55cm bredde på sagbordet.

 Foto: Jula
Foto: Jula Vis mer


Jordfreser 725-022

Denne gjør jobben når du har fjernet kratt og ugras og skal gjøre grunnarbeidet til ny plen, kjøkkenhage eller annen kultivering av jorda.

 Foto: Jula
Foto: Jula Vis mer


Lang hurtigtvinge 153-027

Det er ikke alltid du har ekstra hjelp tilgjengelig når du skal holde ting sammen for å skru eller spikre. Denne slipper du å forklare hva den skal gjøre, den er dessuten både sterk og tålmodig.

 Foto: Jula
Foto: Jula Vis mer


Platenibbler 010-320

Skal du klippe til plater på frihånd er nibbleren tingen. Denne er elektrisk og kapper opptil 4 mm stålplate i én retning. Med figurverktøyet klipper du i oppåtil 2,5mm metall.

 Foto: Jula
Foto: Jula Vis mer


Årets nyheter fra Clas Ohlson

Naglepistoler

Disse er ikke nye, men de bør likevel trekkes fram i lyset. Bortsett fra hos Jula finner du ikke slike andre steder enn i den "hemmelige" proff-verdenen, til helt andre priser. Popnagler er en fantastisk smart festemetode når du skal feste beslag eller håndtak, eller lage transportkasser eller annet ved hjelp av plater og vinkellister.

Men å poppe mengder av nagler med håndkraft er svært slitsomt. Med en av disse og en liten kompressor går det som en lek. Vi har brukt den lille til 499 kroner i halvannet år og er storfornøyd.

 Foto: Jula
Foto: Jula Vis mer


Nye varehus

I april åpner Jula sitt varehus i Sandvika, i Stavanger åpner det et nytt varehus i Stavanger.

Ellers har Jula varehus i Bodø, Haugesund, Kristiansand, Lørenskog, Mjøndalen, Mo i Rana, Moss, Skien, Trondheim og Ålesund.

Den nye katalogen finner du også på nett, hos jula.no til lesing eller nedlastning.

Sjekk også den nye Clas Ohlson-katalogen og Biltema-katalogen