Den nye katalogen er her, både på papir og på nett! Foto: Jula
Den nye katalogen er her, både på papir og på nett! Foto: JulaVis mer

Jula-katalogen høst og vinter 2012/2013

Ny katalog - mange små og noen store nyheter.

Jula-katalogen for denne vinteren er akkurat like tykk som fjorårets med sine 408 sider. Antall nyheter er ikke oppgitt, men ved en rask gjennomgang dukker de opp både her og der.

Jula åpner også tre nye varehus i Norge i høst, Gjøvik får sitt Jula den 11. oktober, i Fredrikstad åpner de den 18. oktober og i Kristiansund åpner de 15. november. Da vil i alt 17 varehus være spredt ut over landet, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.

Produktsammensetningen er den samme som tidligere, profilen og slagordet "alt fra hjemmefiksere til proffe" holder stand. Begrepene kan selvsagt tøyes en del, særlig det som har med "hjem" å gjøre. Det er ikke bare å sage, skru, spikre og male som er hjemmefiksing, også praktisk innredning, pynt og leketøy hører med. Men Jula er fremdeles sterkt preget av det som interesserer det hendige folket, og all slags verktøy og smarte dingser preger utvalget.

Også beliggenheten skiller Jula (og Biltema) fra Clas Ohlson, du finner ikke noen Jula-varehus i sentrum, verken plassbehov eller transport gjør dette mulig eller ønskelig. Handler man på Jula er det ikke alltid sannsynlig at du får plass til varene i en handlepose eller to, her handler man gjerne større og tyngre ting.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen utvalgte nyheter

At du finner en ny 10-kilos sekk med kattesand skal vi ikke dvele ved, det som derimot fanger vår interesse er den nye batteridrevne(!) kapp/gjærsagen fra Ryobi. Den er en del av OnePlus-serien som går på 18 volt. Sagekapasiteten er på 38 x 108 mm ved 90 graders kapp, og 19 x 89 mm for 45 graders snitt. Med et batteri på 2,4 Ah skal den klare 56 kapp i 38 x 62 mm virke. Pris 1599 uten batteri og lader.

18v batteridrevet kappsag fra Ryobi Foto: Jula
18v batteridrevet kappsag fra Ryobi Foto: Jula Vis mer


En veggsliper med integrert støvsuger og oppsamlingspose er en svært praktisk nyhet. Den gjør sliping av gammel maling og ny sparke lagt lettere og med tilsvarende mindre søl. Den kommer i egen veske med støvoppsamlingspose og 2 meter lang slange. Pris 1795 kroner.

Veggsliper med støvoppsamling Foto: Jula
Veggsliper med støvoppsamling Foto: Jula Vis mer


Bærbar strøm, vi snakker om bensindrevne aggregater, og dem er det nå flere av i Julas sortiment. Kapasiteten på de tre nye fra Stanley er på 2200 og 4200W, de to minste E-SG 2200 og SG 2200 kommer med snorstart eller el.start (batteri), den største SG 4200 har bare el.start. Pris 3295 kroner.

2,2 kW aggregat med el.start Foto: Jula
2,2 kW aggregat med el.start Foto: Jula Vis mer


Skal du jobbe i garasjen er det praktisk med en dieselvarmer, som varmer opp det meste i løpet av kort tid. Parafin er et alternativt brennstoff og effekten er på 20 kW. Det finnes også en større modell på 36 kW. Pris 3999 kroner.

Dieselaggregat varmer det meste. Kjører også på parafin.Med 20 kW blir det fort lunt. Foto: Jula
Dieselaggregat varmer det meste. Kjører også på parafin.Med 20 kW blir det fort lunt. Foto: Jula Vis mer


Skal du slipe møbler eller annet med synlige detaljer er et fingerslipesett praktisk. Kommer med forskjellige grader av slipepair. Pris 99 kroner.

Fingerslipesett, for finsliping av møbler og annet med detaljer. Foto: Jula
Fingerslipesett, for finsliping av møbler og annet med detaljer. Foto: Jula Vis mer


Og hvor gjør du av takboksen når du ikke bruker den? Med denne heiseanordningen heiser du den lett opp i taket, da kan den også brukes til oppbevaring. Kan også brukes til egne kasse konstruksjoner for å utnytte garasjeplassen maksimalt. Pris 229 kroner.

Garasjeheis til takboks - heis den opp når den ikke er i bruk. Foto: Jula
Garasjeheis til takboks - heis den opp når den ikke er i bruk. Foto: Jula Vis mer


Har du motorsykkel eller annet maskineri som krever stell er det en stor fordel å få den opp i komfortabel arbeidshøyde. Med denne fotbetjente løfteren kommer den opp til 89 cm. Klarer opptil 135 kilo. Pris 995 kroner.

Å mekke motorsykkel eller annet gjøres best i høyden. Foto: Jula
Å mekke motorsykkel eller annet gjøres best i høyden. Foto: Jula Vis mer


Katalogen og mer informasjon finer du på Julas nettsted.