Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf BlixVis mer

Jula-katalogen høst og vinter 2011/2012

Ny katalog - holder Jula koken?

Er du skuffet over hvordan Clas Ohlson har endret vareutvalg og butikkdesign? Da er Jula butikken. Her er det stadig hovedfokus på verktøy og praktiske løsninger på en rekke områder, i god gjør-det-selv ånd.

Den nye katalogen

Årets katalog inneholder "Alt for hjemmefiksere til proffe" delt inn i 11 kategorier: Arbeidsklær, Verktøy, Maskiner, Elektro, VVS, Bygg, Hage, Transport, Fritid, Elektronikk - og nederst på lista finner vi Husholdning. Klassisk maskulin prioritering.

Nå er det 408 sider, et par ark har kommet til etter den forrige. Sesongens nyheter er ikke presentert i egen bolk, de ligger spredt over det hele, men er som alltid tydelig merket.

 Foto: Jula
Foto: Jula Vis mer
 Foto: Jula
Foto: Jula Vis mer
 Foto: Jula
Foto: Jula Vis mer


En annen viktig ting er at Jula nå slutter med det de kaller distansehandel. Det betyr at du ikke lenger kan bestille online, via mail, faks eller telefon. Du må selv komme deg ut og handle i et av varehusene, som nå ligger spredt over nesten hele landet, fra Tromsø (åpner 13 oktober) til Kristiansand. Du finner oversikt og adresser her.

Store nyheter?

Allerede på forsiden ser vi at Jula nå har rimelige snøfresere i sortimentet, og konkurrerer dermed på linje med Biltema som også har tatt inn dette fra i høst, i tillegg til alle de andre tilbyderne. Prisene er helt nede fra 3995 kroner for den minste modellen med 210 cc motor, snorstart og 51 cm arbeidsbredde. Skal du ha elstart må du opp i 7995 kroner for en kraftigere 66 cm bred modell med 358 cc motor eller opp i 12995 kroner for beltedrift, 420 cc og 76 cm bredde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En vanlig snøskuffe får du til 249 kroner og markeringspinner med refleks for 49 kroner.

I avdelingen for arbeidsklær har det også kommet mye nytt, her finner du plagg fra innerst til ytterst. Det er lite å hente for de metroseksuelle, men for et ruralt liv finner du det meste, både praktisk og rimelig. Vi la merke til de kraftige vinterstøvlene og ditto hodeplagg som er midt i blinken når man må ut på morgenkvisten og frese snø.

Forøvrig finnes det alt fra snøbrodder til balaklava, et stort omfang av skotøy, antrekk for jakt og fiske, vernesko, alt av lysegulgrønne klær med refleks, hansker til håndtering av det meste, og ikke minst fallsikringsutstyr som er mer enn kjekt å ha når du skal jobbe på tak eller andre steder oppe i høyden.

For ikke å glemme vernebriller og hørselsvern. Til høstens og vinterens vedkapping er de uunnværlige.

Smarte nyheter

Vi fant spesielt to nyheter som vi ikke har sett maken til tidligere. Den ene var et smart system for montering av kroker. Skal du ha litt større kroker, og kanskje en hel rad, så blir det småvrient å feste dem. Du kan bore hull på forhånd, men når du skal skru dem fast blir det for tungt å bruke fingrene, og du kommer ikke til med å tre en skrutrekker gjennom hullet for å få mer moment.

Condrive er en spesiell forsats til drillen, med en spalte som du trer over kroken og skrur den inn som den var en vanlig skrue. Det finnes sett med passende kroker og øyeskruer, alle har en krage som gjør at du får samme høyde på krokene.

 Foto: Jula
Foto: Jula Vis mer


Den andre spesielt smarte løsningen er Speedheater. Dette er et knippe produkter som bruker infrarød varme til å mykgjøre og løsne gammel maling. I kombinasjon med varmeelementet finnes det et utvalg skraper som er tilpasset forskjellige typer underlag, fra plane flater til lister og andre profilerte elementer. En smart holder gjør at du kan flytte varmeelementet videre bortover mens du jobber på området som nettopp er varmet opp. Løsningen gir deg nesen "nytt" underlag for ny overflatebehandling. Topp når du skal pusse opp gamle dører, vinduer og liknende, for å ta vare på den gamle stilen.

 Foto: Jula
Foto: Jula Vis mer


Jula-katalogen høst og vinter 2011/2012


Skal du skru gipsplater er det ett verktøy som er bortimot uunnværlig for større jobber - skrumaskinen. Her har du skruer på bånd som mates automatisk, og skruene skrus akkurat så langt inn som de skal. Du slipper å fomle med løse skruer eller skru dem helt gjennom gipsplata i et uoppmerksomt øyeblikk.

Den nye skurmaskinen er av den rimelige typen, med akkurat passe krefter til å klare jobben. Trenger du en kraftigere maskin til å skru grovere skruer i for eksempel reisverk har Jula også proffe Senco-maskiner til dette. Men da må du opp i prisklasse - langt opp.

Jula holder koken

Sesongens katalog viser - heldigvis vil vi si - at Jula holder stand og sørger for at vi som er ute etter verktøy og løsninger har et bredt utvalg tilgjengelig. Jula er på mange områder det eneste alternativet når du skal ha spesielle verktøy for noe mer avansert bruk. Alternativene blir spesialforhandlere for det profesjonelle håndverkermarkedet, og disse ligger gjerne svært høyt i pris når man ikke har en rabattavtale.

Du kan laste ned hele Jula-katalogen som pdf-fil på Julas hjemmesider.