KUN 47 PER MÅNED: Det e20 egentlig forsøker å si, er at du betaler 47 kroner per måned i tillegg til spotprisen, uten å betale ekstra påslag for strømmen du bruker. Foto: e20
KUN 47 PER MÅNED: Det e20 egentlig forsøker å si, er at du betaler 47 kroner per måned i tillegg til spotprisen, uten å betale ekstra påslag for strømmen du bruker. Foto: e20Vis mer

Jøss, er prisen bare 47 kroner?

Reklamen fra e20 lover særdelses billig strøm. Men hva er egentlig prisen?

Strøm til innkjøpspris. Ingen skjulte kostnader. Et produkt. En pris. Kun 47 kroner per måned, er budskapet i e20s markedsføring av egen strømavtale.

Selv om det kan se ekstremt billig ut ved første øyekast, betyr strøm til innkjøpspris at du betaler langt mer enn 47 kroner per måned på strømregningen.

Betaler du for mye for strømmen?
Finn ut med DinSides strømkalkulator

Kan være villedende

Det er ikke bare DinSide som reagerer på markedsføringen av e20s strømpriser.

– Ved første øyekast ser det ut som om man kun skal betale 47 kroner per måned. Her burde e20 opplyst bedre om hva forbrukeren faktisk skal betale, sier jurist i Forbrukerombudet Brit Røthe til DinSide.

Røthe påpeker at det ved markedsføring av strømpriser ikke skal være nødvendig for forbrukeren å gå inn på avtalevilkårene for å forstå hvor mye man faktisk skal betale.

Hun legger også til at slett ikke alle forbrukere har kjennskap til hva strøm til innkjøpspris betyr.

– Uten å ha sett grundig på saken, er det ingen tvil om at dette kan være snakk om villedende markedsføring, sier Røthe.

Les også: Vær forsiktig når du bruker denne strømkalkulatoren

Ikke ute etter å lure kundene

Daglig leder Karl Anders Følstad i e20 tror ikke mange forbrukere vil misforstå strømselskapets markedsføring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Skulle det mot formodning misforstås, så oppklares den misforståelsen raskt når kunden får strømavtalen, sier Følstad til DinSide.

Han understreker at de slett ikke er ute etter å lure noen, men at de tilbyr strøm til en rimelig penge.

– Hos oss får du strøm til samme pris som den vi selv betaler, og du slipper å betale påslag slik du gjør hos andre leverandører. Derimot betaler du 47 kroner fast i måneden. Vi har én pris og ett produkt, dette er et rent og enkelt regnestykke, sier Følstad.

Han tror dessuten mange sliter med å finne den billigste strømavtalen som kommer opp i Konkurransetilsynets prisoversikt.

– Siden de fleste leverandørene har flere strømavtaler, er det ofte svært vanskelig å finne frem til den billigste avtalen som oppgis i prisoversikten, understreker Følstad.

Tips om valg av strømavtale:

Flere strøm-saker fra DinSide:
Strømkalkulatoren som sammenligner epler med pærer.
Hvilken strømavtale bør du velge?