Jif tar ripene i tallerkenen

Puss bort ripene med Jif skurekrem!

<strong><b>FJERN RIPENE MED SKUREKREM:</strong></b> Jif skurekrem redder tallerkenene. Vi har pusset vekk ripene og fått nesten nytt, hvitt og  skinnende blankt servise.  Foto: Kristin Sørdal
FJERN RIPENE MED SKUREKREM: Jif skurekrem redder tallerkenene. Vi har pusset vekk ripene og fått nesten nytt, hvitt og skinnende blankt servise. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tallerkenene innerst i kjøkkenskuffen er egentlig er langt overmodne for en siste reise til gjenbruksstasjonen. Etter mange års tjeneste (og mishandling) er de fulle av striper, som har gjort at vi egentlig har avskrevet tallerknene og begynt å se oss om etter nye.

Hinsides redning, har vi tenkt. Men så kom vi over tipset om å bruke skurekrem på tallerkenen.

For godt til å være sant, var vår første tanke.

Men det funker! Og det funker utrolig bra!

Og veldig mange av oss har løsningen stående i vaskeskapet.

Slik gjør du

Alt du trenger er skurekrem og en fille. Vi har brukt Jif skurekrem i testen. I det opprinnelige tipset, som vi plukket opp fra bloggen Mom outnumbered, bruker de et amerikansk produkt kalt BarKeepers Friend. Vi har ikke funnet dette produktet i Norge, men det kan kjøpes via internettbutikker fra utlandet.

Vi har testet skurekremen på noen billige, hvite tallerkener av ukjent merke. Våre tallerkener var usedvanlig stygge, med veldig mye riper. Vi spruter litt Jif skurekrem på tallerkenen og pusser med en fille. Vi kan se effekten umiddelbart: Ripene forsvinner. Vi må bruke litt krefter under pussingen, men etter noen minutter med gnikking er det som om vi har fått en helt ny tallerken. Se bare her:


Blanke og hvite

Vi får bort det meste av riper med skurekremen, selv om vi riktignok ikke greier å få vekk de aller styggeste ripene. Det hadde muligens forsvunnet med mer iherdig pussing over lengre tid, men endringene på tallerkenen er fantastiske nok for oss.

Da jobben lett kan bli litt grisete, med noe søl av skurekrem, kan det være lurt å gjøre dette i vasken eller på annet egnet sted.

Etter en runde i oppvaskmaskina er tallerkenene flotte, hvite og skinnende blanke. Skurekremen har ikke mattet ned tallerkenen, om du skulle være redd for det.

Tallerkenene har fått fornyet oppholdstillatelse i skuffen vår.

Pris: Jif skurekrem koster 24 kroner (Rema 1000). Bruk en fille eller en kjøkkenklut. Mye billigere enn å investere i nytt servise!

Andre bruksområder

Du kan bruke skurekrem på mya ennet i hjemmet. Bruk det for eksempel til å vårklargjøre fargede hagemøbler av plast.

Vi har også testet en billigvariant av skurekrem (fra Europris), mot Jif skurekrem. Selv om begge variantene synes å vaske like reint, har vi en favoritt. Du kan lese testen her: Vi tester skuremiddel for bad

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer