Jernia avvikler netthandelsdelen 1. oktober, og selger nå ut en mengde varer med stor rabatt.  Foto: Jernia.no
Jernia avvikler netthandelsdelen 1. oktober, og selger nå ut en mengde varer med stor rabatt. Foto: Jernia.noVis mer

Jernia legger ned nettbutikk

Slutt for jernvarehandelens satsning på nett.

1. oktober legger Jernia ned nettbutikken sin på Jernia.no. Jernvarehandelen har drevet nettbutikk i samarbeid med Komplett.no i knappe to år, gjennom et eget selskap. Nå kaster Jernia inn håndkledet, men det blir ikke færre alternativer for deg som kunde. Komplett vil drive videre under navnet KomplettHome.no.

– Nå har vi bestemt oss for å rendyrke det vi kan best; Nemlig å skape gode opplevelser i fysisk butikk, og sørge for at du får den samme gode opplevelsen uansett hvilken kanal du treffer oss i, skriver kjeden i en pressemelding.

Jernia og Knut Thjømøe er på jakt etter amatørkokker og hjemmefiksere som kan hjelpe dem å bli bedre på det kundene faktisk vil ha.  Foto: Jernia
Jernia og Knut Thjømøe er på jakt etter amatørkokker og hjemmefiksere som kan hjelpe dem å bli bedre på det kundene faktisk vil ha. Foto: Jernia Vis mer


Det blir ikke helt kroken på døren for Jernias nettsider, men i stedet for å selge direkte, vil de inspirere til salg i butikk med redaksjonelt stoff, en egen kundeklubb - og det selskapet noe kryptisk kaller "et helt nytt sortiment som er under utvikling" i pressemeldingen.

– Vi vil fokusere mer på redaksjon enn transaksjon, sier Knut Thjømøe, konsernsjef i Jernia til DinSide.

Les også: Jernia.no frekk og sarkastisk mot kunde

Vil lære av kundene

Det nye sortimentet som selskapet nå vil utvikle skal lages i direkte samarbeid med kunder - og eksperter innenfor ulike fagområder.

– Det første vi gjør nå er at vi kommer til å starte endel laug. Aller først leter vi etter amatørkokker til "hjemmekokkelauget" med Eyvind Hellstrøm, sier Thjømøe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hjemmekokkelauget sparker i gang 1. oktober, og vil bli etterfulgt av et hjemmefikserlaug og et hjemmedesignerlaug. Her vil kjeden samle glade amatører med en brennende interesse for ulike fagområder, og sammen med dem finne frem til hvilket utstyr folk vil ha.

– Vi vil komme i kontakt med grasrota, knytte kundene mer til oss - og samtidig lære av dem, sier Thjømøe.

Best på nett: Clas Ohlson kåret til årets nettbutikk 2012.

Gjør et kupp

Jernia og Eyvind Hellstrøm søker hobbykokker. Den første oppgaven vil være en tur til Toscana.  Foto: jernia.no
Jernia og Eyvind Hellstrøm søker hobbykokker. Den første oppgaven vil være en tur til Toscana. Foto: jernia.no Vis mer


For deg som kunde, betyr dette én veldig god nyhet: Jernia tømmer lageret sitt frem til 1. oktober, så nå kan du gjøre et kupp!

Vær imidlertid obs på at selv om det er salg hos Jernia, lønner det seg ikke nødvendigvis å handle der. Før du handler på nett, bør du alltid gjøre et raskt prissøk. Dette gjør du for eksempel veldig enkelt ved å bruke en prisagent som Kelkoo.no; Prisguide.no eller Prisjakt.no.

I tillegg må du ikke glemme å sjekke fraktprisen når du sammenligner priser. En tidligere test på DinSide.no avslører enorme prisforskjeller på frakt i landets største nettbutikker; noe som kan gjøre det opptil 35 prosent dyrere å handle om du velger feil nettbutikk. Dette er dessverre noen ganger litt komplsert, flere av nettbutikkene venter med å oppgi totalprisen før du kommer "til kassen".

Les også: Slik handler du trygt på nett

Norges største på nett

Som kunde vil det meste fremstå som før - bare med nytt navn. Kundehistorikken fra Jernia.no, samt service garantier og andre rettigheter følger deg videre inn i den nye nettbutikken, og du kan bruke samme brukernavn og passord for å logge deg inn. Komplett Home.no åpner 1. oktober; samtidig som Jernia.no legger ned.

Komplett beholder med dette sin posisjon som Norges største netthandelsaktør. Komplettgruppen driver også både Komplett.no; Mpx.no, Blush.no og Bildeler.no. Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica er forøvrig sterkt inne på eiersiden i både Komplett og Jernia.