Januartilbud på hjemmekino?

Overrasket er vi ikke, postkassa fylles av reklame om gode januartilbud. Vi har gjort jobben for deg og funnet frem til de aller beste tilbudene.

Selv om mange startet julesalget i god tid før jul, slipper man ikke unna januarsalget. Hva som i realiteten er salg og "salg" er dessuten ikke noe det er lett for alle å bedømme.

Hold deg oppdatert: Les alt om hjemmekino på DinSide

At noe presenteres som en reduksjon i pris i forhold til tidligere prising kan trikses med på så mange måter. Enten med en kunstig høy pris i en kort periode, eller en svært lav lokkepris, på et svært begrenset antall av en vare.

Uansett, nå annonseres det med svært lave priser på en rekke produkter, og hjemmekino med store og små TVer, lydanlegg og Blu-ray spillere får stor oppmerksomhet.

Bransjen hadde sett fram til en skikkelig opptur på slutten av året - før finansbransjens tryllekunstnere ble tatt med buksa godt nedenfor knærne. Bremsene ble slått på, men likevel viste mange fremdeles en sterk kjøpsvilje og evne. De aller fleste nordmenn har fremdeles jobb og egentlig ikke så veldig dårlige utsikter framover i 2009.

I de store kjedene og i nettbutikkene befinner det seg derfor et bredt utvalg av store og små skjermer, spillere og tilbehør som venter på å bli satt opp i stuene i de tusen hjem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har sett på tilbudsavisene fra Expert, Siba, Elprice og Lefdal og sammenlignet dem. Her er det vi fant og våre kommentarer.

Billligst og størst er plasma

Plasmaskjermer har sine tilhengere og med god grunn. Skal du først og fremst se på TV og film, så er plasma favoritten hos mange. Sortnivå, responstid og fargeintensitet gjør at denne teknikken vinner over de fleste LCD-skjermer - i samme prisklasse vel å merke.

Har du ikke TV-kanaler i HD og trives godt med DVD-samlingen din, har du heller ikke behov for ekte HDTV i 1080-oppløsning. Da er en HD-Ready skjerm tilfredsstillende for svært mange, spesielt hvis du sitter i trygg avstand fra skjermen og ikke konkurrerer med rovfugler i skarpsyn.

Januartilbud på hjemmekino?


Blant de store plasmaene finner vi flere 50-tommere. Her er Lefdal rimeligst med en LG 50PG100R til 6.995 kroner. Deretter kommer Expert med en Samsung PS50A416C1CX (som vanlig er det velklingende produktnavn våre venner fra østen opererer med) til 7.999 kroner. En tilsvarende finner du hos Elkjøp til 7.995 kroner.

Skal du ha 50-tommers plasma med full HD-oppløsning, må du godt opp i pris. Lefdal har en flott Pioneer PDPLX5090H til 19.995 kroner. Siba har Samsung PS50A766 til 15.995 og da er du dessuten klar for RiksTV med innebygd digitalmottaker.

Går du ned i størrelse, har Elprice en svært rimelig 42-tommers plasma, det er en Samsung PS42A410C1 til 4.995 kroner. Lefdal lokker med en Samsung PS42A456 til 5.495 kroner. Her snakker vi om HD-Ready for begge modellene.

Klarer du deg med en 37-tommer, har Expert dette til 4.999.- og da får du en Panasonic TH37PX8EA.

Går vi over til LCD, som er førstevalget hvis du bruker TVen mye til spill og PC i tillegg til film og TV, finner vi også mange gode tilbud. Hos Lefdal får du en pakkeløsning med en 42-tommer og en 19-tommer til 14.995 tilsammen. Begge kommer fra Samsung, og den store har full HD og tuner for RiksTV. Den lille skjermen er HD-Ready og er grei som ekstraskjerm på kjøkkenet, barnerom eller gjesterom.

Men hos Siba finner vi et stort utvalg av modeller fra Sony, Samsung, Philips og JVC. De rimeligste 40-tommerne fra Sony og Samsung ligger begge på 7.995 kroner, den dyreste som annonseres er en Sony Bravia KDL40W4500 til 12.995 kroner. Mellom disse finner vi JVC sin 42-tommer LT42S90 til 9.995 kroner mens Philips bare er representert med en 32-tommer til 4.995 kroner.

Hos Expert finner du 40-tommer full HD KDL40L400K fra Sony til 6.999 kroner, mens Elprice nøyer seg med å annonsere den utmerkede 40-tommeren Samsung LE40A557 til 9.995 kroner. Elkjøp tilbyr Sony 40-tommer til 6.995 kroner.

Les også: TV-kuppene til under 5.000 kroner

Lydanlegg

Du får ikke noen skikkelig kinoopplevelse i heimen uten surroundlyd, og heller ikke noen skikkelig musikkopplevelse når du ser på konserter - om det er klassisk eller i den andre enden av skalaen. Uansett hvor bra TV du kjøper, så klarer ikke det innebygde høyttalersystemet å gjengi et lydbilde som matcher det visuelle.

Det kan virke som om de store kjedene har valgt å holde en lav profil når det gjelder lydanlegg, det er forbausende få tilbud å se.

Vi finner ett tilbud i Lefdals kundeavis, det er et anlegg fra Sony med Blu-ray spiller, receiver og 5 høyttalere på stativ pluss subbass til 5.495 kroner. Tilsvarende design fra Samsung, men med DVD-spiller ligger på 4.995 kroner hos Elprice. Der finner vi også det desidert billigste surroundanlegget. Beskjedne 1.495 kroner må du ut med for å få i hus et lite anlegg fra Panasonic. Naboene blir sikkert begeistret hvis du skaffer deg et slikt.
Mindre begeistret vil de kanskje bli hvis du spytter i 5.995 kroner i et Pioneeranlegg PK9 hos Elprice. Da får du med deg et atskillig kraftigere anlegg med en langt større effekt og høyttalerflate.

Januartilbud på hjemmekino?


Krever du mer av et surroundanlegg er det bedre å ta turen til spesialistene hos Hi-Fi-klubben eller Soundgarden. Der har de anlegg for alle behov og ønsker.

Alt om lyd finner du på her.

Hva med Blu-ray?

Prisnivået på Blu-ray spillere har ikke sunket like mye som mange hadde håpet. Mens du får slengt etter deg en DVD-spiller til 195 kroner hos Lefdal, må du ut med ti ganger så mye for en Blu-ray spiller fra Samsung til 1.995 kroner i samme butikk. DMTECH hos Siba koster nøyaktig det samme. Elprice tar også 1.995 kroner for Samsung sin Blu-ray spiller, mens Elkjøp tar 1.995 for Philips sin spiller. Ingen priskonkurranse her nei.

Januartilbud på hjemmekino?


Blu-ray er fremdeles forbeholdt entusiastene, noe fart på sakene blir det neppe før spillerne ligger godt under tusenlappen og filmene en 50-lapp høyere enn DVD. Så spørs det om nedlastning har blitt et alternativ for folk flest innen den tid, det krever jo en del båndbredde når vi snakker om HD-materiale.

Lykke til med januarhandelen!

Les også: Stor test av syv Blu-Ray-spillere?