Innred soverommet som kjøkkenet

Noen ganger finner du det du trenger i en helt annen avdeling enn du tror.

Her er Tid kjøkkenet med eikefronter brukt på soverommet, både som klesskap og som praktisk sminkebord til høyre.  Foto: Norema
Her er Tid kjøkkenet med eikefronter brukt på soverommet, både som klesskap og som praktisk sminkebord til høyre. Foto: Norema Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Slipp interiørdesigneren i deg løs – og ta kjøkkenet med deg inn på soverommet, stua, entreen eller baderommet! er oppfordringen fra Norema.

Norges største kjøkkenprodusent tenker kreativt i krisetider. Og vil inspirere nordmenn til å tenke helhetlig. For hvorfor skal man velge én leverandør og én type skap til kjøkken, en annen til baderom, en tredje til gang og garderobe og enda en til soverommet? Bruker man en og samme front, kan man skape et helhetlig innredningsuttrykk i boligen. I tillegg kan du skreddersy innredningsløsninger for deg og boligen din.

Bli inspirert: Ett rom - fem uttrykk!

Unike løsninger

Norema har satt et navn på konseptet. Full Flex. Det er mulig dette vil bli et merkenavn for norske forbrukere etterhvert, men selve ideen med å bruke kjøkkeninnredning har vært i bruk i mange år.


- Jeg har brukt kjøkkeninnredning utenfor kjøkkenet i flere innredningsprosjekter, sier Nora Aartun, interiørdesigner i MicroMakro til DinSide.

Som eksempel nevner hun å bruke overskap til skjenk i stue eller spisestue. Overskap er dimensjonert for å tåle mye vekt, så du trenger ikke montere bein under. Dette gjør det mye enklere å gjøre rent, og sjenken virker lettere.

- Du bør sjekke at veggen er dimensjonert for å tåle dette - i en kjøkkenvegg så er det ofte lagt inn ekstra bæring for å tåle å bære overskap, sier Aartun. - Sjekk at veggen tåler vekten først, eventuelt kan du montere en list eller større bjelke under skapene.

Å bruke kjøkkenskap som stamme for en sofabenk gir ekstra oppbevaringsplass, og anbefales kanskje spesielt til trangbodde. Og du kan selv velge innmat; skuffer, skap - og smarte hjørneskapløsninger som finnes for kjøkkenet. På toppen legger du en god og myk madrass, eller puter.

Det er kun fantasien som setter begrensningene for hva du kan gjøre.

-Vi har jobbet lenge med ideer og bildemateriell for å illustrere hvilke muligheter som ligger i dette. Dette konseptet gir så utrolig mange muligheter med våre produkter at vi gleder oss virkelig til å oppfylle kundenes interiørdrømmer, sier Carl Christian Christensen, salgs- og markedssjef i Norema i en pressemelding.

Se bildespesialen under, og la deg inspirere:

Kjøkken med fronter Form i hvitt, i sitt rette element. Foran i bildet, i midten, er det laget smarte sittemøbler med oppbevaringsplass av små skuffeseksjoner på hjul. Foto: Norema
Kjøkkenet Form i hvitt - gjør seg like bra på soverommet. Her med mørkt tre. Foto: Norema
Kjøkkenet Tid i svensk herregårdsstil... Foto: Norema
... er brukt som base for skap i dette prinsesserommet. Se også detalj med lekekokeplate bak til høyre, og skuffeskap på hjul som kombinert puff og oppbevaringsplass foran til høyre. Foto: Norema
Her er Tid kjøkkenet med eikefronter brukt på soverommet, både som klesskap og som praktisk sminkebord til høyre. Foto: Norema

Skroll ned for mer
Klør det i fingrene? Med vår Boligplanlegger kan du se hvordan ditt soverom, eller din stue, vil se ut dersom du bruker elementer fra kjøkkenet til å innrede. Du velger selv om du vil møblere i to eller tre dimensjoner.

Se også video: Nytt kjøkken på en ettermiddag.

Hvilke kjøkken vil vi ha?

Hvilke kjøkken vi eventuelt ender opp med å bruke i huset, vil variere - men vi er langt mindre originale enn vi liker å tro, ifølge en undersøkelse av Prognonsesenteret.

- Det er flere som velger stramme og moderne kjøkken, sier Gunn Helen Øye, sosialantropolog og trendanalytiker, til DinSide.

Men den norske smaken holder seg relativt stabil, også når det kommer til hvilke kjøkken vi velger.

De unge og aller mest trendige ønsker seg sorte fronter, eller mørke tresorter. Hovedtyngden av disse bor i Oslo eller Stavanger.

- Det som er interessant er at flest menn vil gjerne ha sort kjøkken, og kvinner heller vil ha hvitt, sier Øye.

Det er også stor forskjell mellom hva vi velger, utifra hvor vi bor. I byene er det mer moderne og stramme linjer, mens beveger vi oss til tettsteder og lenger ut på landet, er det mer tradisjonelle kjøkken som råder. Dette gjelder også de godt voksne.

- De velger mer tradisjonelt, hvitt og lyse tresorter, sier Øye. - 60+ gruppen velger det veldig tradisjonelle kjøkkenet med profileringer og vinduer.

Hvilken kjøkkenprodusent vi ender opp med, er imidlertid langt lettere å forutse. I den samme undersøkelsen svarte 43 prosent at de ville velge Ikea-kjøkken neste gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!