Innred ditt drømmehjem i 3D

Vår nye boligplanlegger er super hjelp når du skal bestemme hvor skapet skal stå! Nå kan du leke deg frem foran skjermen og se resultatet i både 2D plantegning og 3D - fra alle mulige vinkler.

Innred ditt drømmehjem i 3D
Publisert
Sist oppdatert

Dagens lansering her på DinSide Bolig kan, med litt trening, bli en uvurderlig hjelp når du skal innrede hjemme. For ikke å snakke om et godt salgsverktøy, dersom du skal selge boligen din.

Boligplanleggeren er enkel i bruk, men dersom du gjerne vil ha et par pekere før du setter i gang kan du sjekke ut en av demonstrasjonsfilmene, eller skrolle ned for noen smarte tips for å komme i gang.Boligplanleggeren virker foreløpig bare i Internet Explorer

Velg modus

Velg modus nederst i venstre hjørne.
Velg modus nederst i venstre hjørne. Vis mer


Det kan ta litt tid å venne seg til å tenke i 3 dimensjoner- men det er som med det meste annet: øvelse gjør mester. Når du åpner planleggeren får du opp en basisversjon, der noen få valgte møbler kan settes inn i et kvadratisk rom.

Lek gjerne litt med denne, om du vil - det kan være greit å bruke denne helt enkle versjonen til å bevege seg fra 2D til 3D, se ting fra fugleperspektiv, sittende eller stående stilling, eller gjennom vidvinkellinse.. (!)

Ønsker du en mer avansert versjon, for eksempel et rom med flere enn fire vegger, noen bøker å putte i hyllene, andre møbler eller å endre lyssetting, materialene møblene er laget av eller sette inn noen glade mennesker? Velg "generelt" nederst i venstre hjørne - og du får straks flere valgmuligheter.

Vi anbefaler: Bruk basismodus for å øve deg på overgangen fra 2D til 3D, men bruk generelt modus når du skal innrede.

Noen nyttige funksjoner

Naviger ved hjelp av pekere i øverste venstre hjørne.
Naviger ved hjelp av pekere i øverste venstre hjørne. Vis mer


Øverst til høyre beveger du deg fra 2D til 3D. I 3D har du mulighet til å se rommet fra alle mulige vinkler og perspektiv. Det er knapper til noen standardperspektiv er rett over visualiseringen.

For å manøvrere rundt og se fra ulike vinkler trykker du på de to pilene til venstre for tegnefeltet. Det vil da dukke opp enkle navigeringsfunksjoner. Vil du styre enda mer, eller kanskje se rommet gjennom vidvinkellinse? Ikke noe problem. Bare trykk på de to nederste pilene - << - og alle manøvreringsmulighetene vil åpenbare seg.

Tips: Lurer du på hva et ikon betyr? Hold musepilen over, og en forklarende tekst vil poppe opp. Eks: Zoom ut.

Plantegningen til Byggmanns ferdighus Camilla.
Plantegningen til Byggmanns ferdighus Camilla. Vis mer


Innenfor fire vegger...

Det første du gjør, er å definere rommet du skal innrede. Enten det er fire eller seks vegger.

Vil du planlegge en hel etasje, eller flere rom om gangen, må du velge rommets form lik ytterveggene først. Så kan du sette inn veggene.

To eller tre dimensjoner

DinSides 3D boligplanlegger lar deg jobbe både i to og tre dimensjoner. Vi synes det var lettest å plassere hovedelementene i to dimensjoner, og justere, samt sette inn detaljer og elementer på veggene i 3D. Prøv deg frem, men som hovedregel er dette lettest, såfremt du jobber i Generelt modus.

Vi har lekt oss litt i to dimensjoner...
Vi har lekt oss litt i to dimensjoner... Vis mer


I basisversjonen fant vi at møblene hadde en tendens til å sveve litt når vi møblerte i 2D. Samtidig plasserte vi stadig møbler gjennom vegger i 3D, så vi anbefaler å bruke generelt modus.

Fleksibelt

Det er ikke nødvendig å sette inn dører og vinduer - men husk at jo mer nøyaktig utgangspunkt - jo riktigere bilde gir det av resultatet.

Du kan selv velge størrelse og tilpasse alt i tre dimensjoner; fra rom, dører, vegger og vinduer - til størrelsen på sofaen, servanten og dekorasjonselementene. Slik kan du finne ut hvor stor sofa du har plass til - eller operere med møbler helt lik dine egne før du flytter inn i nytt hus. Såfremt du har målsatt tegningen riktig, da...

.. og i 3D.
.. og i 3D. Vis mer


Problemer?

Svar på de fleste spørsmål du måtte ha om vår 3D boligplanlegger, finner du i lenkene under selve boligplanleggeren.

Merk at boligplanleggeren dessverre ikke virker på Apple Mac. Merk også: Du vil kun ha ett vindu åpent om gangen.

Veien videre

DinSides 3D Boligplanlegger er levert av 3D Bolig og er foreløpig et demonstrasjonsprodukt. Det er imidlertid i stadig utvikling, og vi gleder oss til senere å kunne levere tillegg til dere som vil kunne gjøre jobben enda lettere. Det jobbes blant annet med møbelprodusenter for å gjøre faktiske møbler tilgjengelig med - og å kunne tilby ferdige plantegninger fra alle landets ledende ferdighusprodusenter.

Ifølge Per Gilleboe, prosjektutvikler i 3D Bolig, jobbes det på spreng med å ferdigstille denne siste biten. For en smakebit: Sjekk 3dbolig.no - trykk på boliger, funkishus - og skroll deg frem til ferdighuset Camilla 3810 fra Byggmann for å ta en prøvetitt på hva vi har i vente.

Les omtale av 3d boligplanlegger på Digi.no


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer