Ingen smal sag

Sagaen om saga som ikke bare ville være sag.

<B>FØRST ER DEN SAG:</B> Så blir den noe ganske annet. Og så en tredje ting. Og så en fjerde ting. Foto: Produsenten
FØRST ER DEN SAG: Så blir den noe ganske annet. Og så en tredje ting. Og så en fjerde ting. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å ha multiverktøy stående i boden er forfengelighet på omtrent samme nivå som å ha stående Ikea-versjonen av Dostojevskijs samlede verker i bokhylla i stua. Alle vet at forrige gang du fant fram motorsaga omkom flere småfugl i nabolaget, i tillegg til at parkvesenet i kommunen måtte rydde opp i en uke, og ba deg innstendig om å aldri finne fram saga igjen. Tror faktisk han ene fyren gråt litt mens han tryglet.

Uansett, det finnes folk som kan bruke verktøy. De vil kanskje like denne fire-i-en-saken fra selveste Zippo, selskapet som for mange, mange år siden ga oss den berømte og ikoniske zippolighteren.

I prinsippet er dette altså en slags forvokst Swiss Army-kniv. Du får med buesag, en hammer (klubbe hvis du er pengeutpresser), påletrekker til teltturen, og en øks.

Hver sag sitt bruk: Se hvilke sager du trenger.

Blandingsverktøy

4-i-1 Woodsmann, som verktøyet heter, er et rykende ferskt medlem av en større serie med villmarkslivprodukter lansert av Zippo i 2009, og er ment som en blanding av campingverktøy og svært lett nødhjelp for eventyrlystne.

Buesaga er en tresag med et 15 tommer langt stålblad, som Zippo påstår skal være sterkt nok til å sage seg gjennom over 10 centimeter tykke trestammer eller greiner. Tankene går først og fremst til innsamling av ved til teltleirbålet, men du skal ikke skamme deg hvis du bruker det til helt andre ting i garasjen.

Tar du ut sagbladet, og stuer det bort i håndtaket, sitter du plutselig med en øks med et fem tommer stort økseblad. Klubba er naturligvis ment som assistent når du skal hamre teltpåler ned i det altfor underlaget.

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
FØRST ER DEN SAG: Så blir den noe ganske annet. Og så en tredje ting. Og så en fjerde ting. Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten


Zippo er svært tidlig ute med forhåndsannonseringen, for 4-i-1 Woodsman lanseres ikke før "våren 2013". Prisen vil ligge på 80 dollar (rundt 480 kroner) uten frakt, moms og ekspedisjonsgebyr, mens erstatningsblader til tresaga vil koste 13 dollar (rundt 80 kroner).

Se også vår test av DeWalt DCS391 18V sirkelsag