Ingen Netflix-knapp for oss nordmenn

For selv om knappen er der, blir den fjernet før du får kloa i den.

Fjernkontrollen til Panasonics nye Blu-ray spiller er et godt eksempel. Dessverre vil Netflix-knappen mangle på modellen som kommer til Norge. Foto: ØYVIND PAULSEN
Fjernkontrollen til Panasonics nye Blu-ray spiller er et godt eksempel. Dessverre vil Netflix-knappen mangle på modellen som kommer til Norge. Foto: ØYVIND PAULSENVis mer

Det er ikke lenge til 2014-modellene fra de store produsentene er på plass i de norske butikkene, og selv om vi i DinSide fortsatt venter utålmodig på våre testmodeller, har vi allerede sett de fleste produktene på lanseringer i inn- og utland.

Og på lanseringene av Sonys nye TV-er og Panasonics nye Blu-ray-spillere var det en ting vi merket oss: Flere av produktene var nemlig ustyrt med en dedikert hurtigtast på fjernkontrollen til de innebygde Netflix-appene.

Og det samme ser vi på Sonys 2014-modeller.  Foto: SONY
Og det samme ser vi på Sonys 2014-modeller. Foto: SONY Vis mer


Det er definitivt en knapp vi selv kunne tenkt oss å ha, men dessverre er det dårlige nyheter: Her i Norge blir den nemlig ikke tilgjengelig.

Hvorfor?

Forklaringen er like enkel som den er banal: For selv om Netflix har blitt svært populære her i Norge, ja; i følge Elektronikkbransjen bruker nesten en av fem nordmenn Netflix, så er faktisk ikke tjenesten lansert i hele Europa.

I følge The Verge jobbes det riktignok med en storstilt Europa-lansering i løpet av 2014, men faktum per idag er blant annet at verken Tyskland, Frankrike, eller Portugal står på listen over Netflix-land.

Og i dette ligger også forklaringen på at Netflix-knappen ikke blir å finne på produktene du og jeg kan kjøpe i Norge:

Vi får nemlig de samme produktene som lanseres i Tyskland, og når tyskerne ikke har Netflix vil de heller ikke ha en unødvendig hurtigtast på fjernkontrollen. Resultatet er at både tyskerne og vi nordmenn får en helt annen fjernkontroll, enn den engelskmennene kan kose seg med.

Les også: Slik får du Netflix i 4K