Bilde: <A HREF="http://home.c2i.net/angelshag/mainpage.htm" target="_top">Anne Angelshaug</A>.
Bilde: Anne Angelshaug.Vis mer

Ingen megler – ingen eierskifteforsikring

BOLIG: Skal du selge boligen din selv, nekter de store forsikringsselskapene å gi deg eierskifteforsikring. Deres eierskifteforsikringer selges kun gjennom megler.

Vi har tidligere oppfordret våre lesere til å selge boligen selv, for å slippe de skyhøye meglerhonorarene. Vil du lese mer om hvordan du må gå frem for å selge boligen din selv, klikker du her.

Man skulle tro at de som selger boligen sin selv, har like stort behov som alle andre for å gjøre en trygg handel, og skaffe seg eierskifteforsikring. Men det er ikke lett for deg som ikke bruker megler.

Kun ett tilbud

En ringerund til de største forsikringsselskapene viser at de kun selger eierskifteforsikring til meglerhusene. Dermed kan selger tegne forsikring kun hvis han benytter seg av meglertjenester. Mer om Eierskifteforsikring, finner du ut ved å klikke på denne linken: Eierskifteforsikring: Bra for selger, kjipt for kjøper

Den nystartede megleren Adirekta, som tilbyr gratis annonseplass til deg som vil selge selv, har gått gjennom det norske forsikringsmarkedet for å finne et selskap å anbefale til de som selger selv.

- Vi fant bare ett selskap som selger eierskifteforsikring direkte til privatpersoner, og de heter Bygningsgaranti. Det forundrer oss at alle de andre selskapene kun tilbyr slik forsikring gjennom megler, sier Eirik W. Frøylog i Adirekta.

Bygningsgaranti

Vil du sjekke ut tilbudet fra Bygningsgaranti, klikker du på denne linken. Bygningsgaranti. Mer om Adirekta, kan du lese i denne artikkelen: Adirekta i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av våre lesere fikk selv oppleve at det var vanskelig å få eierskifteforsikring hvis man selger selv. Han fikk nei fra flere forsikringsselskaper da han ba om eierskifteforsikring til en enebolig han vil selge uten megler.

Nei hos Gjensidige

Hos Gjensidige forsikring, fikk vi dette svaret fra informasjonsrådgiver Bjarne Rystad, da vi spurte om privatpersoner kunne tegne eierskifteforsikring.

- Nei, privatpersoner kan ikke kjøpe det direkte fra oss. Vi har en avtale med Gjensidige NOR Eiendom og noen andre meglere.

Rystad satte oss i kontakt med Kirstin Bang for at vi skulle få vite hvorfor systemet var som det var. Hun hadde dette å si:

- Det er ikke så lenge siden jeg tok over ansvaret for dette, og jeg vet ikke nøyaktig hva som var begrunnelsen for dette, sier Bang.

Også hos If skadeforsikring tilbys eierskifteforsikring kun til meglere. Hvorfor?

- Vi har vurdert produktet slik at det passer kun til megler, sier informasjonsrådgiver i If, Anne Vinje Støland.