Test: Beste plastfolie

Ingen av utfordrerne klarer å dytte klassikeren ned fra tronen

Den er litt dyrere, men vi betaler gjerne noen ekstra kroner for å unngå plastfolie som krøller seg. 

PLASTFOLIE: Hvor irriterende er det ikke med plastfolie som ikke oppfører seg som du vil? Vi har testet fire fra daglivarebutikkene. Foto: Hanna Sikkeland.
PLASTFOLIE: Hvor irriterende er det ikke med plastfolie som ikke oppfører seg som du vil? Vi har testet fire fra daglivarebutikkene. Foto: Hanna Sikkeland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har plastfolie som krøller seg gitt deg et par grå hår opp gjennom årene?

Hvis ikke har du i hvert fall bedre tålmodighet enn oss. Vi har satt fire platfolier på prøve i en enkel hverdagslig test.

Slik testet vi

Vi har sammenlignet hvordan foliene fester seg på fire ulike overflater:

  • Glassform
  • Brødform
  • Plastikkboks
  • Porselensskål

Ellers har vi også valgt å se nærmere på hvor enkelt det er å ta i bruk rullen, hvor lett det er å kutte folien, pris og hvor praktisk esken er.

Vi kan røpe allerede nå at det er en soleklar vinner.

FIRE ULIKE FLATER: Vi har testet folien på disse fire flatene. Foto: Hanna Sikkeland.
FIRE ULIKE FLATER: Vi har testet folien på disse fire flatene. Foto: Hanna Sikkeland. Vis mer

Unik Plastfilm

Denne rullen har fester på kortsidene som holder rullen greit på plass i esken, men her kunne de vært enda mer robuste.

Lukkemekanismen gjør at prosessen med å kutte av plastfolien med kutteren på esken går ganske greit. Den har også et praktisk klister på esken som gjør at enden på folien legger seg der mellom hver gang du bruker rullen.

Folien fester seg godt på glass, men skikkelig dårlig på plastikk. Den fester seg heller ikke spesielt godt på brødformen. Folien krøller seg også såpass at det gjør prosessen vanskeligere å gjennomføre enn vi skulle ønske.

INGEN FAVORITT: Prisen er kanskje lav, men dette er kun en folie sånn helt midt på treet. Foto: Hanna Sikkeland.
INGEN FAVORITT: Prisen er kanskje lav, men dette er kun en folie sånn helt midt på treet. Foto: Hanna Sikkeland. Vis mer
DÅRLIG: Det blir ikke akkurat tett når vi legger Unik-folien på denne plastboksen. Foto: Hanna Sikkeland.
DÅRLIG: Det blir ikke akkurat tett når vi legger Unik-folien på denne plastboksen. Foto: Hanna Sikkeland. Vis mer

Softstyle Plastfolie

Denne rullen har fine holdere på kortsidene i esken. Den får også pluss for å ha en mye tyngre rull. Det gjør at den ligger mer stabilt på benken eller i hånda når du river av folien.

Også denne rullen har klister hvor man kan feste folien utenpå pakken.

Folien fester seg helt greit på brødformen, men heller ikke her er det noe å skryte av. Ellers fester den seg litt, men ikke godt, på plastboksen.

Softstyle-foilen krøller seg litt mer enn de andre foliene etter at man har dratt av folien. Den krøller seg såpass at vi faktisk ikke får dekket over hele bollen i porselen - selv etter fire forsøk. Folien sitter godt på glassformen.

Pluss for å være billigst per meter i testen.

KRØLLER SEG LETT: Denne folien er ikke laget for utålmodige sjeler. Foto: Hanna Sikkeland.
KRØLLER SEG LETT: Denne folien er ikke laget for utålmodige sjeler. Foto: Hanna Sikkeland. Vis mer
EGEN BRUKSANVISNING: På esken til Softstyle-esken følger det med en bruksanvisning til hvordan du skal rive av folien. Foto: Hanna Sikkeland.
EGEN BRUKSANVISNING: På esken til Softstyle-esken følger det med en bruksanvisning til hvordan du skal rive av folien. Foto: Hanna Sikkeland. Vis mer

Coop Husholdningsfilm i ark

Fin brett på begynnelsen av rullen, som gjør det enkelt å finne stedet hvor rullen starter. Denne rullen har «ferdig oppdelte ark». Det vil si at det for hver førtifemte centimeter kommer en stiplet linje hvor du kan dra av.

Rullen får trekk for at det ikke går an dra rett av fra den stipla linja når man holder i enden. Man må skifte grep og dra hvert ark av.

Tanken er kanskje god, men dette fungerer veldig dårlig i praksis. Ofte trenger man litt mer folie for å dekke over, og da ønsker man jo ikke små hull i folien.

Folien er også veldig statisk. Den fester seg godt til porselenet og glassformen, men nesten ikke på brødformen. Den sitter godt på glass, men skikkelig dårlig på plastikk.

NJA: På pakken står det at filmen er lett å rive av, men vi er nok ikke helt enige der ... Foto: Hanna Sikkeland.
NJA: På pakken står det at filmen er lett å rive av, men vi er nok ikke helt enige der ... Foto: Hanna Sikkeland. Vis mer

Toppits - Glad Plastfolie

Også denne folien får pluss for et godt klisterfeste utenpå esken, gode kortsidefester og rull på folien når man starter på rullen.

Men det som gjør oss veldig glad med denne rullen er at den er ekstremt enkel å rive av folie fra - hver eneste gang vi prøver den. De store og stabile taggene er grunnen til dette. Med denne trenger vi ikke engang å holde innerst ved skjæringspunktet når vi drar av folien. I tillegg er denne folien tre centimeter bredere enn de andre.

Og best av alt: Den skrukker seg ikke!

GODE TAGGER: Disse taggene sørger for en problemfri avrivning av folien. Foto: Hanna Sikkeland.
GODE TAGGER: Disse taggene sørger for en problemfri avrivning av folien. Foto: Hanna Sikkeland. Vis mer

Folien fester seg godt på keramikk og glass. Den legger seg ikke perfekt på brødformen, men bedre enn hos de andre. Vi må jobbe litt for å få den til å sitte på plastikken, men den sitter også her bedre enn hos de andre.

Og ja, den koster litt mer enn de fleste andre rullene, men det bryr vi oss pent lite om denne gangen. Så mye mer er det jo faktisk ikke snakk om, og produktet er veldig mye bedre.

DEN GODE GAMLE: Vi kan ikke annet enn å anbefale denne på det varmeste for alle utålmodige sjeler.
DEN GODE GAMLE: Vi kan ikke annet enn å anbefale denne på det varmeste for alle utålmodige sjeler. Vis mer
IKKE PERFEKT: Men den sitter i hvert fall bedre på plastikken enn de andre foliene vi har testet. Foto: Hanna Sikkeland. 
IKKE PERFEKT: Men den sitter i hvert fall bedre på plastikken enn de andre foliene vi har testet. Foto: Hanna Sikkeland.  Vis mer

Konklusjon

Alt i alt ser vi ingen grunn til at du bør gå for en annen rull med plastfolie enn den fra Toppits.

Den knuser konkurrentene på de fleste punktene i testen og vil spare deg for mye frustrasjon hvis du sliter med plastfolie som krøller seg.

Når det er sagt, så fester alle foliene i testen seg godt på glass og porselen, så helt krise er det ikke å gå for en av de andre heller.

LES OGSÅ:
Lei av oppvasken ikke tørker i oppvaskmaskinen?

Denne veien skal bestikket stå i oppvaskmaskinen
Slik gjør du kjøkkenvasken skinnende ren

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!