Snitt opp pølsen med smart teknikk, og imponer med ventepølsen i sommer. Foto: Elisabeth Dalseg
Snitt opp pølsen med smart teknikk, og imponer med ventepølsen i sommer. Foto: Elisabeth DalsegVis mer

Imponér med spiralpølser

Enkelt og morsomt triks.

Jo, det kan sikkert bli litt mye å måtte lage blomsterformete fiskekaker i matpakken hver dag. Men det er nå en gang slik at vi spiser like mye med øynene som med munnen (noe som nettopp gjør blomsterfiskekaken litt problematisk for denne journalisten), og noen ganger kan det være greit med litt festlig variasjon.

Se hvordan de andre sansene påvirker smaken

Gjør noe med smaken

Årsaken til at vi falt for spiralpølsetrikset til Matprats sommertrikspatrulje er ikke bare at det ser spennende ut. Det gjør noe med smaken. Nå må vi innrømme at pølser ikke står øverst på vår kulinariske ønskeliste.


Men skal det først være, heller vi til jo bedre stekt og jo mer tilbehør, jo bedre. Griller du en spiralpølse får du langt større grillflate, og du får presset mye mer deilige sauser, grønnsaker, potetsalat og annet tilbehør sammen med pølsen inne i lomper eller brød.

Så tilbake til teknikken


Er du stø på hånden og har du ekstremt god finmotorikk kan du jo skjære på frihånd. Men det er heldigvis en langt enklere måte som lar alle oss som ikke har kurs i kutteteknikk imponere med spiralpølser.

I videoen under viser Ragnhild Kolvereid fra Matprat hvordan du enkelt lager spiralpølser. Alt du trenger er et grillspyd og en skarp kniv:

Artikkelen fortsetter under annonsen

 


Tips: Bruk gjerne grillspyd i tre, da disse ikke vil sløve kniven på samme måte som et i metall:

Se flere triks fra Matprats sommertrikspatrulje:

  • Smart når du skal skjære cherrytomater
  • Genialt grillspydtriks
  • Slik kjenner du hvor godt biffen er stekt
  • Slik skreller du en hel hvitløk på få sekunder
  • Slik kjøler du ned ølboksen på få minutter