Gammel drill som ikke virker? Den kan gi deg rabatt på ny. Foto: iStockphoto.com
Gammel drill som ikke virker? Den kan gi deg rabatt på ny. Foto: iStockphoto.comVis mer

Ikke tull med boligen min!

Det er få ting som gjør oss så opphisset som når noen tuller med hus og hjem.

Vi i DinSide er så heldige at vi har mange engasjerte lesere. Vi får daglig en rekke tips og henvendelser fra forbrukere som har et problem, eller som føler seg snytt på en eller annen måte, og de som trekkes frem får stort sett massiv støtte fra andre lesere.

Et område skiller seg spesielt ut: Boligen. Vi liker å se at prisen på egen bolig går opp, selv om det er på papiret, og skjelver litt i buksene når det går nedover. Og vi drømmer om å pusse opp og få det enda finere rundt oss. Men det er få ting som får oss nordmenn til å tenne så til de grader på pluggene som når noen tuller med boligen vår.

På årets første dag, trekker vi derfor frem noen av de sakene som engasjerte mest i året som gikk.

Farlige trendtoaletter

 Foto: iStockphoto.com
Foto: iStockphoto.com Vis mer


Vanlige toaletter på vei ut. Det er vegghengte toaletter som gjelder når nordmenn pusser opp. Men de nye trendy toalettene representerer en langt større risiko enn de tradisjonelle, dersom det skulle oppstå lekkasje. Hvorfor det? Og hvorfor forteller så få av rørleggerne eller entreprenørene oss om farene ved å installere et slikt toalett?

Les mer her: Advarer mot vegghengte toaletter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grådige håndverkere

Selv om vi ønsker boligen vår alt det beste, er vi likevel ikke særlig fornøyde når noen lurer oss. Debatten har gått heftig rundt grådige håndverkere som boikotter billigprodukter, for så å selge oss akkurat de samme varene - eller dyrere varer - med heftig provisjon. Debatten har gått varm, og vi har fått flere hundre innlegg fra frustrerte og fornøyde forbrukere, og håndverkere som er lei va å få tyn for å gi det de selv mener er gode råd.

Les mer:

Hva bør du overlate til fagfolk

Vi liker å gjøre det selv, og mange ser på seg selv som nevenyttige nok til å skifte en kran og

Men hva man kan og hva man bør gjøre selv, er to forskjellige ting. Her kan du lese mer om hva du bør overlate til fagfolk, dersom du ikke vet hva du holder på med.

Vi inviterte også en rørlegger til å bidra i denne diskusjonen, og til manges forbauselse, stolte han mer på våre håndverkerferdigheter enn det flere forsikringsselskap gjør.

Se hva rørleggeren svarte her
.

Når du skal pusse opp

Skaff referanser før du engasjerer en håndverker. Spør gjerne venner eller kollegaer om de har en håndverker de kan anbefale.  Foto: iStockphoto.com
Skaff referanser før du engasjerer en håndverker. Spør gjerne venner eller kollegaer om de har en håndverker de kan anbefale. Foto: iStockphoto.com Vis mer


Skal du i gang med et oppussingsprosjekt er det viktig å sette seg godt inn i sakene før du går i gang. Men én ting er selve prosessen og materialene. I de oppgangstidene vi nå er ute av, har det vært stor mangel på fagfolk, og mange glemmer det viktigste, nemlig å velge håndverker med omhu.

Be om referanser, og be om å få komme å se på arbeid håndverkeren har gjort tidligere, så er du et langt stykke på vei.

Les mer: Sjekk opp håndverkeren

Du bør også alltid passe på å skrive kontrakt i forkant av arbeidet, og skulle ulykken være ute, er det heldigvis lettere å klage på håndverkeren med den nye håndverkerklagenemda.

Her kan du laste ned kontrakt for håndverkerarbeid på fast eiendom og her kan du laste ned kontrakt for håndverkerarbeid på løsøre.