Foto: Telinet.no
Foto: Telinet.noVis mer

Ikke tro blindt på det de lover

Forbrukerombudet varsler forbudsvedtak mot strømleverandør.

«Dersom selgeren ikke vil la deg få med en kopi av avtalen for å studere den nærmere bør du takke nei til tilbudet. Forbrukerombud Bjørn Erik Thon»


Strømselskapet Telinets markedsføring fra stand er i strid med markedsføringsloven, skriver Forbrukerombudet.

Ombudet har mottat klager fra både forbrukere og konkurrerende kraftleverandører, og har vært i dialog med Telinet siden tidlig i høst. Dette har ikke ført frem, og Forbrukerombudet varsler nå forbudsvedtak mot Telinet.

Dersom Telinet bryter vilkårene i forbudsvedtaket vil selskapet bli ilagt et tvangsgebyr.

Les også: Varslingsregler brytes fra første dag

Mangelfull informasjon


Klager på Telinets markedsføringsmetoder dreier seg om villedende og utilstrekkelig veiledende presentasjon av Telinets strømtilbud ved markedsføring på stand.

En rekke av klagene går på manglende opplysninger om forskuddsbetaling og stipulering av forbruk, samt påstandar om konkrete sparte beløp utan at selgerene har kjennskap til kjøperens forbruk.

En annen ting forbrukere har reagert på er negativ, feilaktig og villedende omtale av konkurrenter. Forbrukerombudet hevder også at Telinets selgere har gitt seg ut for å være fra konkurrerende strømleverandører.

Finn billigste strømleverandør med vår strømkalkulator.

Gjentakelser

Ifølge Forbrukerombudet har Telinet gjentatte ganger lovet å følge markedsføringsloven, men til tross for dette fortsetter klagene å komme inn på villedende markedsføring fra Telinets standsselgere.

Klagene gir grunn til å sette spørsmålstegn med Telinets rutiner. På bakgrunn av dette varslet Forbrukerombudet forbundsvedtak dersom Telinet ikke kunne vise i praksis å følge rutinene de hevder å ha.

Artikkelen fortsetter under annonsen


DinSide har vært i kontakt med representanter fra Telinet Energi, men i skrivende stund har det ennå ikke lykkes oss å få en kommentar