<B>I OVERKANT?</B> Overvektsstolen er ikke for de med liten stue.
I OVERKANT? Overvektsstolen er ikke for de med liten stue.Vis mer

Ikke til å stole på

Vil du virkelig dra dette inne i huset?

Stua er et tempel, til tross for den vanvittige mengden rot det er mulig å få plass til på et veldig lite område. Det finnes likevel personer der ute som ønsker å få deg til å installere skrot permanent i husets aller helligste, og disse personene kalles designere.

De kan stå bak mirakel, og de kan stå bak ting som det du finner i denne saken.

Overvektig sofagris

Ta for eksempel Charlotte Kingsnorth forvokste stol- og/eller sofarede fra bildet over. Det er ikke så vanskelig å se at den inspirert av overvekt og overdrevent stueliv, og navnet - "At One" ("i ett med") - indikerer ifølge designeren at stolen har blitt slukt av sin altfor tunge okkupant.

Mye symbolikk, med andre ord, men det fratar deg ikke retten til å mene at den ser ut som noe som er hentet fra et skrekkabinett for ungkarer.

STRAMT: En stol med plast tvunnet rundt ramma kunne kanskje ikke sett så mye mer anderledes ut enn dette?
STRAMT: En stol med plast tvunnet rundt ramma kunne kanskje ikke sett så mye mer anderledes ut enn dette? Vis mer

Les også: Her kan du bli lurt trill rundt


Lakk og lær

"Black Nest"-stolen har en helt annen innfallsvinkel til det å sitte. Resultatet er uansett ikke egnet til annet enn å sende tankene i retning trange kjellerlokaler med dunkel belysning, klesplagg som ville gått i oppløsning hvis noen hadde bedt om å få dem i andre farger enn svart, og to bokstaver som ikke kan stå sammen uten et "&"-tegn.

Det sorte redet, som den ville blitt kalt på norsk, er designet av Khatiya Chatpetch, og består ikke av så mye annet enn sorte plastremser flettet sammen mer eller mindre vilkårlig til en stol.

Det stopper ikke der.

Sjekk bildespesialen under for flere bilder av umulige stoler for svært tolerante stuegriser.

At One er på en og samme tid et kunstverk og en stol eller sofa, avhengig av øynene som ser.
Overvektsstolen er designet av Charlotte Kingsnorth, og ser kanskje ikke så veldig god ut å sitte i. Det betyr ikke noe. Det er kunsten som er viktigst her.
Det er lett å gjøre narr av designere som har edle hensikter i hodet, men Christen Halters do-stol for handikappede ber nesten om å bli latterliggjort. Den kan riktignok brettes ned og gjøres om til seng på et blunk, men hvor mange kjenner du som vil kjøre rundt med toalettet festet til stol-flaten?
Fra stol til seng på kort tid. Stolen kan dessuten festes til trappa hjemme, slik at den også fungerer som stolheis.
Ludovic Peperstraetes "Tire Lounge Chair" er helt riktig laget av bildekk. Resten av stolen er laget av resirkulert materiale, noe som sikkert er fin trøst når du forsøker å finne deg en god sittestilling.
Bildekkstolen sett i profil. Hjelper det?
Bor du i en liten leilighet, vet du at det som så ut som et passe romslig krypinn før du flyttet inn, etter et år ser ut som en studenthybel på 9 kvadratmeter. Da er det greit med ekstra lagringsplass, og det får du her. Innhuggene i stolen er rett og slett ment for bøker, notater, CDer og hva annet du måtte finne plass til i ryggen.
Khatiya Chatpetchs "Black Nest"-stol liker sannsynligvis ikke lys.
STRAMT: En stol med plast tvunnet rundt ramma kunne kanskje ikke sett så mye mer anderledes ut enn dette?