Ikke så smart triks for å skille eggene?

Vi prøvde det geniale flasketrikset. Det gikk ikke spesielt bra.

KJØKKENTRIKS: Det gikk ikke særlig bra å skille egg ved hjelp av flasker. Løsningen var liten, myk og oransje. Foto: ELISABETH DALSEG
KJØKKENTRIKS: Det gikk ikke særlig bra å skille egg ved hjelp av flasker. Løsningen var liten, myk og oransje. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi elsker livstriks, kjerringråd og smarte råd som gjør hverdagen lettere. Ikke minst er vi stor tilhenger av å lære å bruke de tingene vi allerede har tilgjengelig på nye måter.

Dessverre er det ikke alt som fungerer like godt.

Sist vi skulle lage marengs tenkte vi å benytte oss av flasketrikset for å skille eggeplommer. Du har sikkert sett det du også; Knekk egget i en bolle, ta en plastflaske, knip litt luft ut av den, ha tuten mot eggeplommen, sug opp eggeplommen i flasken - og flytt over i en annen bolle.

Det ble omelett til middag den dagen.

FLERBRUK: 12 ting du kan gjøre med kaffefilter

For skarp

Konseptet høres fornuftig ut i teorien, men vi har ikke fått det til med noen av flaskene vi har hatt hjemme. Vi har prøvd med den gamle 1,5 liters Farris-flasken. Den ble for hard. Den nye og mykere Farris-flasken ville ikke holde på plommen, den skled ut igjen. En halvliters Coca-cola-flaske var for skarp i kanten og det gikk hull på plommen. En liten Evian-flaske klarte ikke suge opp plommen uansett hvor mye vi prøvde.

Og under kan du se hvordan det gikk da vi prøvde oss med en juiceflaske, og en vannflaske i ekstra tynt materiale som ble med oss hjem fra reise:

 


For ordens skyld: Vi prøvde med fire egg. Vannflasken tok hull på tre plommer, juiceflasken på én.

Eggeskall i bollen? Slik fisker du det enkelt ut

Eggeplommefisken

De hadde kanskje hatt samme opplevelse, designteamet i Peleg. Og som løsning på problemet med skarpe kanter, og vanskeligheter med å klemme sammen ulike flaskevarianter, har de laget Yolkfish. Eller Eggeplommefisken, om du vil.

YolkFish er en liten oransje gullfisk i silikon med svær munn, som skal gjøre jobben vi ikke klarte med flaskene.

Her kan du se hvordan det gikk da vi prøvde YolkFish:

 


Prisen for YolkFish er drøye hundrelappen. Er det fullt på kjøkkenet ditt, eller har du dreisen på å skille egg på gamlemåten, klarer du deg fint uten.

Blir det eggerøre hver gang du skal skille egg, kan vi trygt anbefale den. Den tar tross alt ikke opp spesielt mye plass i skuffen, og den er innspart etter en håndfull Pavlova- eller verdens beste-kaker.

Takk til Designzone.no for lån av testprodukt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer