Foto: Postbankens nettsider
Foto: Postbankens nettsiderVis mer

- Ikke lønnsomt for alle

Postbanken lokker med billig TV og hvitevarer for å få nye boliglånskunder. Hvor lønnsomt er tilbudet?

For ikke lenge siden lanserte Postbanken et nytt tilbud til personer som ønsker å kjøpe seg bolig.

Da innførte de en utvidet boliglånspakke, som ikke bare inkluderer boliglån, men også har tilbud på andre produkter og tjenester forbundet med det å kjøpe seg bolig.

Disse produktene inkluderer for eksempel innboforsikring, samt tilbud på hvitevarer og elektronikk til den nye boligen din.

Gjennom Postbankens nettsider kan hver og en sy sammen eller få informasjon om de forskjellige pakkeløsningene.

Les også: SLIK FÅR DU LÅN

Ikke lønnsomt for alle

Økonomirådgiver Agnes Bergo i Pengedokotoren sier du ikke bør gå inn i slike pakkeløsninger uten å ta noen forholdsregler.

- Jeg vil ikke advare mot pakkene, men heller ikke anbefale dem. Det vil være gunstig for noen, men ganske sikkert ikke lønnsomt for alle, sier Bergo til DinSide.

Agnes Bergo
Agnes Bergo Vis mer


- Fordelen er at det er noen som har tenkt gjennom for deg hva du trenger av forsikringer og andre produkter du ikke tenker på selv. Den er tilrettelagt deg som skal kjøpe bolig, forklarer Bergo.

Hun anbefaler likevel at folk tar på seg sine kritiske briller før de takker ja til de avtalene som finnes i pakken.

- Privatpersoner må selv være klar over at her har de med en selger å gjøre, som ikke nødvendigvis tilbyr de billigste og beste produktene, sier Bergo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tjener på tilbudene

- Det kan hende du har forhold som gjør du kan få billigere avtaler enn det som tilbys i pakken. Du kan komme dårligere ut økonomisk, dersom du bare aksepterer det som de tilbyr, sier Bergo.


For eksempel kan du velge å inkludere en rekke forsikringer i pakken, men det kan tenkes du kan få bedre forsikringsordninger i andre selskaper.

- Hvis Postbanken selger forsikring, gjør de ikke dette gratis. De får et pengebeløp for hver forsikring de selger, og da blir ikke banken nøytral i sin rådgiving ovenfor kunden. De vil jo aldri foreslå andre boligforsikringer enn de selv formidler, og det er ikke sikkert de er like flinke til å fortelle hvilke andre muligheter du har, sier Bergo.

Hun stiller seg likevel positiv til det nye tilbudet.

- Jeg synes opplegget er spennende. Tilsvarende ordninger er vanlig i utlandet, og det er bra for forbrukeren at de også har begynt å innføre dette i Norge, sier Bergo, som mener pakkene kan gjøre forbrukeren mer bevisst på hvilke ekstrakostnader som er forbundet med et boligkjøp.

 Foto: Postbanken
Foto: Postbanken Vis mer


Bør alltid sjekke

Informasjonssjef Kristin Paus i Postbanken sier avtalene i boliglånspakken skal være gunstige.

- Men man bør alltid sjekke litt rundt uansett, sier Paus til DinSide.

Hun sier målet med nettsiden og boliglånspakken er å gjøre potensielle kunder mer forberedt på hva som møter dem når de skal ta opp lån og kjøpe bolig.

- Meningen er at siden skal ha en pedagogisk effekt, der kundene skal få informasjon om alt de bør tenke på i forbindelse med kjøp av bolig. På den måten kan kundene forberede seg før de går i banken, sier Paus.

Tilbud i Postbankens boliglånspakke
TilbudSelskapPriser
50% rabatt på installering av boligalarmSecuritas Direct ASAlarmpakke inkl. montering* kr 995,- (ord. pris kr 1990,-) Leie per mnd kr 349,- . Pris ved eventuell opphør kr 1490,-
Rabatt på Philips Lyd- og bildeprodukterNorsk Servicesenter for Elektronikk AS/NS10 - 15 prosent rabatt på ordinærpris
Rabatt på Whirlpool-produkterNorsk Servicesenter for Elektronikk AS/NSE Philip Distribusjon10 - 15 prosent rabatt på ordinærpris
Rabatt på flytteemballasjeNorsk Flytteforbund10 - 15 prosent rabatt på ordinærpris
Rabatt på lagerleieNorsk Flytteforbund10 prosent rabatt på ordinærpris