Slukkingen av FM-nettet

Ikke kjøp «nettradio»

Du trenger den ikke når du har mobil.

UNØDVENDIG: Roberts100 er utvilsomt en god radio, og fikk fire stjerner hos oss. Men prisen på nesten 3.500 kroner ville nok vært lavere uten nettradio. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
UNØDVENDIG: Roberts100 er utvilsomt en god radio, og fikk fire stjerner hos oss. Men prisen på nesten 3.500 kroner ville nok vært lavere uten nettradio. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Nylig testet Dinside hele 23 DAB-radioer. Flere av radioene har også mulighet til å motta radio via trådløst internett.

Dette kan være praktisk, men det gjør ofte radioen dyrere. Og vår erfaring er at radioer med innebygd nett ofte er unødig kompliserte å bruke og sette opp.

Radio skal jo liksom være «av og på». Det du minst av alt trenger, er dilldall som passord, nettverksnavn og IP-adresser.

Mobilen er det enkleste

Har du behov for å høre på utenlandske radiostasjoner, er det mye enklere med en app på mobilen og en ledning eller Bluetooth-forbindelse til radioen.

Derfor bør du tenke deg godt om - eller kanskje rett og slett si kontant nei - dersom ekspeditøren i elektronikkbutikken prøver å selge deg en «radio med internett» eller «nettradio», kanskje med en forklaring om at du da vil få langt større tilbud av radiokanaler og mye bedre lyd.

Det er forsåvidt riktig. Du kan høre både på BBC og flere tusen andre utenlandske kanaler som du ikke får inn på DAB+. Og lyden er ofte (men ikke alltid) bedre.

Om du synes det norske radiotilbudet er bra nok med et 30-talls kanaler, vil en radio som bare har DAB/DAB+ og FM vil trolig være den enkleste og billigste løsningen.

RADIO-APP: Mobilen er kanskje ikke like praktisk å bruke som en enknapps-radio. Men telefonen gir deg nettradio i alle typer radioer som tar i mot lydsignaler utenfra - enten trådløst via Bluetooth eller med ledning. Foto: Tore Neset
RADIO-APP: Mobilen er kanskje ikke like praktisk å bruke som en enknapps-radio. Men telefonen gir deg nettradio i alle typer radioer som tar i mot lydsignaler utenfra - enten trådløst via Bluetooth eller med ledning. Foto: Tore Neset Vis mer

Du får det i flerromshøyttalere

Men er du mer ambisiøs når det gjelder musikk, kan det være smart å vurdere et sett med flerromshøyttalere.

Disse finnes det nå et godt utvalg av - pioneren Sonos er på ingen måte alene på markedet lenger.

De fleste musikkstrømmere til hjemmet og flerromsløsninger inneholder også en grei og oversikltig radiofunskjon der du lett kan sette opp favorittkanalene.

Med en eller flere slike høyttalere vil du verken trenge mobil eller DAB for å kunne høre radio.

Også NRK-kanalene, P4, Radio Norge og alle de andre populære stasjonene er tilgengelige via nettradio.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer