Bli gjerne forelsket i en stemning, men ikke glem å sjekke at boligen har alt du trenger.  Foto: PER ERVLAND
Bli gjerne forelsket i en stemning, men ikke glem å sjekke at boligen har alt du trenger. Foto: PER ERVLAND Vis mer

Ikke glem dette når du skal på visning

Visning i helgen? Her er sjekklistene du bør ha med deg.

Publisert
Sist oppdatert

Er du på jakt etter drømmeboligen, men synes tilbudet av boliger til salgs har vært skrøpelig? Nå ser det ut som markedet har løsnet, og det er rundt 33.000 boliger til salgs på Finn.no.

Flere meglere DinSide har vært i kontakt med bekrefter at det begynner å tette seg til, til tross for mange fridager i mai. Ifølge eiendomsmegler Erlend Opheim i Aktiv Eiendomsmegling St Hanshaugen er det viktigste du gjør å bruke nok tid og orientere deg om objektet.

- Mange er veldig kjappe på visninger, spesielt nå som det er noen store visningshelger. Man løper fra sted til sted og er gjerne innom kun fem minutter nå som volumet har økt etter påske, sier Opheim til DinSide.

- Skal jeg bare gi ett råd så må det være å ta seg tid, og sette seg godt inn i hvert objekt man vurderer. Dette er et bra tips når man løper som et pisket skinn fra sted til sted.

Les også: Bruker mer tid på å velge kanalpakker til TV-en enn å kjøpe bolig

Ikke legg igjen hodet hjemme

Bedre føre var:

Med en boligforsikring tar andre klagejobben om noe ikke stemmer med din nye bolig:

Camilla Ursin og Stian Aasebø kjøpte bolig med parkeringsplass, men endte opp med gateparkering. Deres råd til alle som skal kjøpe bolig er klart: - Vil anbefale alle å ha boligkjøperforsikring


Det aller viktigste når du er på boligjakt er at du kjøper en bolig du kunne tenke deg å bo i. Men i tillegg til den viktige magefølelsen er alle de kjedelige detaljene man ikke tenker på når de stemmer og virker, men som kan bli problematisk om det er noe som ikke stemmer. Vi har gjort jobben enklere for deg:

Ønsker du å være på den aller sikreste siden, kan du også ta en titt på denne sjekklisten, som ikke bare tar for seg de mest tekniske spørsmålene.

Les mer: Ikke glem å spørre om dette!

Hvilken vei vender boligen?

Blant tingene du må holde styr på når du er på visning, er lys gjerne undervurdert. For de fleste har klare preferanser på om de vil - eller ikke vil - ha morgensol på soverommet, og om de vil ha sol på balkong eller terrasse på morgen eller kveld. Ett smart tips når du er på visning er å ta med et kompass. Slik kan du enkelt finne ut hvilke rom som har morgensol og hvilke som har kveldssol, selv om du mistet retningssansen.

Se også fire andre smarte visningsverktøy i denne artikkelen.

Glem heller ikke å sjekke hvilken vei balkongen vender. Du kan ikke alltid stole på tegningene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer