Ikke glem å impregnere fugene!

Impregnering gjør rengjøringen lettere.

SMART: Fila Fugaproof impregnering for fugene gjør at flekkene ikke trekker inn i fugemassen, og det blir langt enklere å holde kjøkkenet rent og pent.
SMART: Fila Fugaproof impregnering for fugene gjør at flekkene ikke trekker inn i fugemassen, og det blir langt enklere å holde kjøkkenet rent og pent. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du fliser bak kjøkkenbenken? Eller på badet? Det er i fugene det skjer. Det er der skitt og bakterier samler seg, og det suges inn i den porøse fugemassen, og skaper herlige bakterioppblomstringer. Det er ikke nødvendigvis så farlig, så lenge du ikke tar på det, før du tar på maten, men det kan føre til stygg misfarging, og det er tidkrevende og vanskelig å holde rent.

Med fugeimpregnering blir det langt enklere, forteller Cecilie Bjørnerud Knap, informasjonsmedarbeider i IFi.no. Dette finnes i forskjellige varianter, en av dem er Filafug, som importeres av Nordic Tools.

Slik gjør du

Aller først må du sørge for at fugene er helt rene.

- Du må ikke bruke såpe, presiserer Bjørnerud Knap. I stedet for bør du bruke kraftvask, eller spesialprodukter for å rense fliser eller fuger. Dette får du i de fleste byggevarehus, fliseforhandlere eller velassorterte malingsforretninger. Bruk en børste, gjerne en tannbørste, så kommer du ordentlig godt til i alle kriker og kroker. Så må fugene tørke.

Når fugene er helt tørre, la dem gjerne tørke over natten, følger du fremgangsmåten på pakningen. Dette vil variere noe fra produkt til produkt. Du bør også gjenta behandlingen med jevne mellomrom, hvor ofte vil også variere fra produkt til produkt. Forhør deg med produsenten, og hvis de ikke vet, vil vi anbefale et par ganger i året.

Er flisene og fugene gamle? Det spiller ingen rolle, det er ikke for sent å impregnere. Du må bare huske å gjøre skikkelig rent først.

For stygt til å reddes?

Er det for stygt til at du ønsker å impregnere, fordi du da kun vil forsegle misfargingen? Med fugepennen Plasti-kote kan du rett og slett "tusje" over med en malingstusj. En penn holder til cirka 50 meter fuger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer