Ikke gjør dette hjemme!

Det er ikke alltid du bør gjøre det selv...

 Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.comVis mer

Det er mange ting man må tenke på når man skal felle et tre.

Det mest elementære er å finne ut hvilken vei skal man angripe stammen med motorsagen for at det skal falle riktig vei? Det er heller ikke uvanlig å sikre seg med å binde et tau til den delen av treet - eller de grenene man sager ned. Men hvor bør man feste den andre delen?

Det finnes helt sikkert en rekke gode trinn for trinn-instruksjoner på nett for deg som ønsker litt veiledning. I dag har vi imidlertid sett etter videoene som viser hva du ikke bør gjøre.

Kanskje bør du rett og slett ikke gjøre dette selv. Skogbruk er av våre aller mest skadeutsatte yrker, og motorsag er definitivt ikke et leketøy.

Skal du hyre noen inn for å gjøre jobben? Det kan fort bli dyrt å bruke billig arbeidskraft

Les også: Kan du kreve at naboen hugger ned trærene som tar utsikten din?


I denne videoen kan du se en mann kutte ned et tre som faller feil vei, mot huset. Huset ser det ut til å gå bra med, men litt lenger ut i videoen, der de zoomer inn, kan du se at mannen ikke er fullt så heldig.

(Det skal ifølge den som har lagt videoen ut på YouTube gå bra med den uheldige mannen nå.)


Husk, treet faller ikke alltid den veien du tror...


Ulykker skjer over alt. I denne videoen er det et palmetre som skal til pers, og de som skal felle det prøver å kontrollere hvilken vei det skal falle. Vel, de tenkte på nesten alt...


Klar for flere grøsselige handyuhell?
Se video av mannen som ikke har kontroll på retningen