Ikke gå i denne flyttefellen

Enkle knep lar deg beholde rygg og helse midt i flytte- og ryddeprosessen.

Hvordan du har beina spiller ingen rolle, forteller Jaquesson, så lenge du bøyer knærene, ikke ryggen. Foto: Per Ervland
Hvordan du har beina spiller ingen rolle, forteller Jaquesson, så lenge du bøyer knærene, ikke ryggen. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Lykke til med flyttingen da, sier Kari Jaquesson til DinSides fotograf, og legger til: – Og du må for all del huske å løfte riktig!

Vi har vært på et pressemøte, og mens trimdronningen poserer, forteller fotograf Ervland at han skal flytte. Og Jaquessons råd er klart: Pass på ryggen. Det spiller ingen rolle hvor sprek du er. Løfter du feil, kan du gjøre mye skade.

Prinsippet er enkelt, og du har sikkert hørt det før. Bøy i knær og hofteledd, aldri ryggen.

Det hjelper også på at du står støtt med beina et stykke fra hverandre, men det aller viktigste er så enkelt at det er utrolig at vi glemmer det: Hold ryggen rett.

Nei, nei, nei, ikke slik. Foto: Per Ervland
I stedet for må du bøye knær og hofteledd. For eksempel slik ... Foto: Per Ervland
Hvordan du har beina spiller ingen rolle, forteller Jaquesson, så lenge du bøyer knærene, ikke ryggen. Foto: Per Ervland

Se her:

Skal du bruke flyttebyrå? Det lønner seg å sjekke prisen. Leif-Arild Aaøyen fikk pristilbud som varierte med 356.875 kroner.

Glem heller ikke ned- og utpakkingen

Det er imidlertid ikke bare selve løftingen og bæringen som kan ta knekken på skrale rygger. Du bør også passe på når du pakker ned i - og ut av - kartongene. For selv om det ikke er så tungt, vil en repetativ bevegelse også kunne slite på ryggen.

Plasser kartongen i en høyde som egner seg for deg, slik at du slipper å bøye deg ned: En stol eller et bord i passende høyde. Og må du bøye deg, hold ryggen rak, og bøy i knær eller hofteledd.

God flytting!