Vannet du bruker når du vasker hendene går ikke til spille - det brukes når du skyller ned i toalettet.  Foto: caroma.com.au
Vannet du bruker når du vasker hendene går ikke til spille - det brukes når du skyller ned i toalettet. Foto: caroma.com.auVis mer

Ikke en dråpe går til spille

Vasken med integrert toalett - eller omvendt.

Bortskjemte som vi nordmenn er når det kommer til tilgang på rent vann, er det lett å glemme at dette er en ressurs få forunt. Det er stort sett bare dem som har fritidsboliger uten innlagt vann som har lært seg smarte vannsparetriks. Og man rekker som regel å glemme at det er stress å bære og styrete å spare på vannet før man er tilbake i sivilisasjonen igjen.

Down under er imidlertid vann en langt knappere ressurs, og dette tvinger som kjent frem kreativiteten. Den australske baderomsutstyrsprodusenten Caroma har blant annet et vannsparende spylingssystem i sine toaletter som skal spare vannet når du skyller ned. Og som du kan se på bildet over har de nå tatt vannsparingen opp enda ett nivå, i et toalett med servant integrert i sisternen.

Les også: Så ekle er vi hjemme

Skeptisk? Vi innrømmer det gjerne: Det ser litt rart ut. Men selv om du vasker hendene i vann som kommer når du trekker ned, er det selvfølgelig rent vann som kommer ut. Men etter at du har vasket hendene går vannet ned i sisternen, for gjenbruk som toalettspylevann.

Advarer mot feilinstallering av vegghengte toaletter.

Caroma har foreløpig ikke europeiske forhandlere, men har utvidet både til Nord-Amerika og Kina, og her finner du all kontaktinformasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vet du om lignende produkter som fås kjøpt i Norge? Tips oss og andre lesere i debatten under artikkelen.

Interessert i å vite mer om vannsparingsteknologien? Under kan du se en videosnutt om selskapet og de ulike vannsparende innovasjonene deres. (Advarsel: Får du fnatt av svulstige superlativer og reklamesnutter? Dropp det.)